
Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην έκθεση βιβλίου, Τύπου και πολυμέσων της Γενεύης
Ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι και Έλληνες συγγραφείς που είναι γνωστοί στο γαλλόφωνο κοινό θα έχουν την τιμητική τους στην διεθνή έκθεση βιβλίου, Τύπου και πολυμέσων της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.
53
Ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι και Έλληνες συγγραφείς που είναι γνωστοί στο γαλλόφωνο κοινό θα έχουν την τιμητική τους στην διεθνή έκθεση βιβλίου, Τύπου και πολυμέσων της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.
Στο περίπτερο της Ελλάδας θα φιλοξενηθούν οι φορείς του βιβλίου: το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας & Επιστημών του Ανθρώπου και η Εταιρεία Συγγραφέων, καθώς και οι εκδοτικοί οίκοι: Αγρα, Ελληνικά Γράμματα, Εξάντας, Εστία, Καστανιώτης, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Πατάκης και Πόλις.
Παράλληλα, στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν πέντε Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο γαλλόφωνο κοινό από τις μεταφράσεις των βιβλίων τους. Πρόκειται για τους: Τάκη Θεοδωρόπουλο, Ιωάννα Καρυστιάνη, Ευγένιο Τριβιζά, Θανάση Χειμωνά και Χρήστο Χωμενίδη.
Αυτήν την πρώτη παρουσία της Ελλάδας, ως τιμώμενης χώρας, στην έκθεση βιβλίου της Γενεύης διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στη Γενεύη και με την ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, με στόχο να δοθεί το στίγμα μιας ισχυρής παρουσίας στην παγκόσμια αγορά του βιβλίου, καθώς και μια αντιπροσωπευτική εικόνα του σύγχρονου ελληνικού λογοτεχνικού γίγνεσθαι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές



