Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να επιτεθούν σε καμία άλλη χώρα, δηλώνει ο Κόλιν Πάουελ
Η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει κάποιο κατάλογο χωρών κατά των οποίων έχουν προγραμματισθεί επιθέσεις, ξεκαθάρισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, διαψεύδοντας τη φημολογία ότι οι ΗΠΑ μετά το Ιράκ πιθανόν να κινηθούν εναντίον του Ιράν ή της Συρίας.
37
Η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει κάποιο κατάλογο χωρών κατά των οποίων έχουν προγραμματισθεί επιθέσεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, προσπαθώντας έτσι να αποτρέψει τη φημολογία ότι οι ΗΠΑ μετά το Ιράκ πιθανόν να κινηθούν εναντίον του Ιράν ή της Συρίας.
«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποιο σχέδιο ή κάποιο κατάλογο κρατών στις οποίες σκοπεύουμε να επιτεθούμε στη μία κατόπιν της άλλης» δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε τηλεοπτικό δίκτυο του Πακιστάν.
Η στρατιωτική επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράκ έχει αυξήσει τις τελευταίες ημέρες τη φημολογία ότι στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον να βρεθούν πιθανών το Ιράν και τη Συρία, χώρες τις οποίες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής.
Το τελευταίο 48ωρο στελέχη του Αμερικανικού υπουργείου Αμυνας προειδοποίησαν επανειλημμένως τη Συρία.
Ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, εξέφρασε την άποψη πως η Συρία έχει ύποπτη συμπεριφορά, και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι σε αυτήν τη χώρα. «Οι Σύροι έχουν μια κακή συμπεριφορά, και πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι εάν συνεχίσουν θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την πολιτική μας προς μια χώρα που προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες, σε εγκληματίες πολέμου, και η οποία πρόσφατα έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ιράκ» ανέφερε.
Επίσης, ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ κατηγόρησε τη Συρία, τονίζοντας ότι -σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες- συνέδραμε στην απομάκρυνση ορισμένων Ιρακινών αξιωματούχων από την εμπόλεμη ζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
- ΕΕ: Χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών – Η απαίτηση των εργοδοτών για απορρύθμιση απειλεί ό,τι έχουμε πετύχει
- Πότε χαϊδεύουμε τον σκύλο μας και πότε το αποφεύγουμε
- Τα νέα παπούτσια της Chanel δεν είναι καν παπούτσια – Καμία σόλα, δύο κορδόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)















































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442