Στον ελληνικής καταγωγής συγγραφέα Τζέφρι Ευγενίδη το Πούλιτζερ μυθοπλασίας
Στον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό συγγραφέα Τζέφρι Ευγενίδη απονεμήθηκε το Πούλιτζερ 2003 στην κατηγορία μυθοπλασίας για το βιβλίο του «Middlesex». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά και με την ευκαιρία αυτή ο συγγραφέας θα βρεθεί στην Αθήνα.
38
Στον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό συγγραφέα Τζέφρι Ευγενίδη απονεμήθηκε το βραβείο Πούλιτζερ 2003 στην κατηγορία μυθοπλασίας για το βιβλίο του «Middlesex». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα ελληνικά και με την ευκαιρία αυτή ο συγγραφέας θα βρεθεί στην Αθήνα.
Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο «Middlesex» ήταν πολύ θετική και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ήρωάς του είναι ο Καλ Στεφανίδης (Καλ από το Καλλιόπη), ο οποίος ανακαλύπτει σε ηλικία 14 ετών ότι είναι ερμαφρόδιτος. Παρ όλα αυτά κεντρικό θέμα του βιβλίου δεν είναι η διττή φύση του Στεφανίδη, αλλά η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Η οικογένεια του Στεφανίδη ζει τη Μικρασιατική καταστροφή και μεταναστεύει στις ΗΠΑ, από όπου παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η αφήγηση καλύπτει τρεις γενιές της οικογένειας.
Ο Τζέφι Ευγενίδης έχει γίνει γνωστός με το πρώτο του μυθιστόρημα «Αυτόχειρες Παρθένοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Μεγάλη εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη – Πρώτη στην τηλεθέαση την Πέμπτη 5 Μαρτίου
- Ανδρουλάκης: Το κερδοσκοπικό πάρτι των τραπεζών εις βάρος της κοινωνίας πρέπει να σταματήσει
- Καθημερινές πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή – Στις 2.500 οι αιτήσεις
- Όσκαρ 2026: Πάλτροου, Mουρ, Ντάουνι Τζούνιορ αναλαμβάνουν δράση – Η ελίτ του Χόλιγουντ στη σκηνή
- ΑΑΔΕ: Big Brother σε αλκοόλ και τσιγάρα – Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο
- Επαρκείς και στοχευμένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς

