Όλη η ιστορία του νομού Αχαΐας στο σύγχρονο και εντυπωσιακό Νέο Μουσείο Πατρών
Όλη η ιστορία του νομού Αχαΐας σε ένα μουσείο. Αυτό είναι το όνειρο που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το 2006, όταν θα είναι έτοιμο το νέο Μουσείο της Πάτρας. Τα εκθέματα που θα στεγάσει θα είναι από παλαιολιθικά έως υστερορωμαϊκά.
30
Όλη η ιστορία του νομού Αχαΐας σε ένα μουσείο. Αυτό είναι το όνειρο που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το 2006, όταν θα είναι έτοιμο το νέο Μουσείο της Πάτρας. Τα εκθέματα που θα στεγάσει θα είναι από παλαιολιθικά έως υστερορωμαϊκά.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Πέμπτης, το μουσείο έχει καθαρά γεωμετρικούς όγκους χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, αίθουσες ύψους ακόμα και εννέα μέτρων για τα μεγάλα αρχιτεκτονικά σύνολα, ενώ οι εκθεσιακοί του χώροι θα καλύπτουν έκταση 3.500 τετραγωνικά μέτρα.
Σε αυτό θα εκτεθούν τα αντικείμενα του παλαιού μουσείου, καθώς και δεκάδες άλλα που έμεναν κλεισμένα σε αποθήκες και εργαστήρια. Κυρίως θα παρουσιαστούν τα ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Αλλωστε, η Πάτρα αποτελούσε μετακομιστικό σταθμό της Δύσης προς την Ανατολή κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.
Η προμελέτη του Νέου Μουσείου Πατρών εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το Μουσείο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2006, χρονιά που η πρωτεύουσα της Αχαΐας θα έχει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθελοντισμός: Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα ζώα
- Ο πόλεμος στο Ιράν και ο θαυμασμός για τη βαναυσότητα
- Με συλλογικό «μπλιαχ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ απαντούν καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου – Τι είπε
- Το Μαρόκο ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Ουαμπί: Ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί
- BHMAGAZINO – Women’s Era: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Γιατί οι προσπάθειες της ΕΕ να μειώσει την τιμή της ενέργειας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν




