Στον τρόπο ψηφοφορίας αποδίδει την… ήττα για το EURO 2008 ο κ.Γκαγκάτσης
Την πεποίθησή του, ότι η κοινή υποψηφιότητα της χώρας μας με την Τουρκία θα επικρατούσε στη «μάχη» για την ανάληψη του EURO 2008, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος ψηφοφορίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.
Την πεποίθησή του, ότι η κοινή υποψηφιότητα της χώρας μας με την Τουρκία θα επικρατούσε στη «μάχη» για την ανάληψη του EURO 2008, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος ψηφοφορίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στα Γραφεία της Ομοσπονδίας.
«Εάν δεν άλλαζε την τελευταία στιγμή ο τρόπος της ψηφοφορίας και οι ψήφοι δεν ήταν αφαιρετικοί θα αναλαμβάναμε εμείς τη διοργάνωση κατά 80% με 90%. Παράλληλα, η ψηφοφορία δεν έπρεπε να γίνει στην Ελβετία, λόγω της κοινής υποψηφιότητάς της με την Αυστρία, αλλά σε κάποια άλλη ουδέτερη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ υποστήριξε, ότι η υποψηφιότητα της Ουγγαρίας έφτασε ψηλά για να χάσει η ελληνοτουρκική.
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης αφού ευχαρίστησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τα πολιτικά κόμματα για την στήριξη της υποψηφιότητας και χαρακτήρισε πρωτεργάτη της προσπάθειας τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, επεσήμανε:
«Δεν θέλαμε να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα με φανφάρες. Δεν είχαμε μπάτζετ ανάλογο με εκείνο των δυνατών αντιπάλων μας. Το μπάτζετ της ελληνικής πλευράς έφτανε σε 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ δεν είχαμε χορηγούς, όπως συνέβη με άλλες χώρες. Το ποσό αυτό εγκρίθηκε και παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στην ΕΠΟ. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια για αυτό το ποσό. Σημειώστε, ότι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής αν και δικαιούνται χρήματα, δεν δέχθηκαν να πληρωθούν».
Αναφερόμενος αμέσως ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο γεγονός, ότι η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας-Τουρκίας έφτασε στην τελική ψηφοφορία, υπογράμμισε:
«Για πρώτη φορά η ΕΠΟ, μαζί με μια άλλη Ομοσπονδία, κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο κ. Θεοδωρίδης μου είπε χαρακτηριστικά πριν από την ψηφοφορία, πρόεδρε, μην αγωνιάς, σκέψου απλώς που ήμασταν πριν από πέντε χρόνια και που βρισκόμαστε τώρα. Εμείς, δεν θεωρούμε, ότι αποτύχαμε».
Ακόμη, ο Βασίλης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα από αυτή την προσπάθειά της: «Πρώτα από όλα μένει η τεράστια υποθήκη στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός, ότι είμαστε πρωταθλητές στα πρόστιμα, δείξαμε, ότι μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι αυτό που προβάλαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξωτερικό, να το ενισχύσουμε και να δείξουμε κι εμείς, ότι αυτή δεν ήταν μια προσπάθεια που τελείωσε. Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας, για να αποδείξουμε, ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά».
Στο μεταξύ, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε εάν η χώρα μας πρόκειται να υποβάλλει υποψηφιότητα για το EURO 2012, απάντησε: «Είναι νωρίς για να πω εάν θα διεκδικήσουμε την διοργάνωση. Θα αναλάβουμε άλλες πρωτοβουλίες. Η Ελλάδα απέδειξε, ότι μπορεί και θέλει».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Κηφισιά και Αστέρας… τίμησαν την φετινή παράβαση καθώς για τέταρτο φετινό ματς δεν υπήρξε νικητής. Ο Αστέρας έχασε ευκαιρία να προσπεράσει την ΑΕΛ στη βαθμολογία (που χάνει στο Περιστέρι)
LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ – Λεβαδειακός για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 2 HD.
Συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που υποβιβάζονται από τον Α΄ όμιλο της Super League 2 στη Γ΄ εθνική, μετά τα ματς της 8ης αγωνιστικής των play out. Καβάλα, Καμπανιακός, ΠΑΣ Γιάννινα και Μακεδονικός.