Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Το Μεξικό κέρδισε 2-1 το Εκουαδόρ και ονειρεύεται τη δεύτερη φάση του Μουντιάλ

Το Μεξικό κέρδισε 2-1 το Εκουαδόρ και ονειρεύεται τη δεύτερη φάση του Μουντιάλ

Η δεύτερη νίκη ήλθε για το Μεξικό και έφερε πολύ κοντά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Το Μεξικό κέρδισε 2-1 το Εκουαδόρ -που αποκλείεται οριστικά- και έφτασε τους έξι βαθμούς στον 7ο όμιλο.

75

Αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, το Μεξικό φαίνεται ότι είναι πλέον με… το ένα πόδι στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη με 2-1 επί του Εκουαδόρ, που χωρίς βαθμό μετά από δύο αγώνες αποκλείεται οριστικά από τη συνέχεια.

Το Μεξικό πέρασε έτσι στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου με έξι βαθμούς και το ακολουθούν Ιταλία και Κροατία με τρεις βαθμούς η καθεμία. Έτσι, τα πάντα θα κριθούν οριστικά την Πέμπτη, οπότε το Μεξικό αντιμετωπίζει την Ιταλία και η Κροατία το, αδιάφορο πλέον, Εκουαδόρ.

Το πρώτο γκολ του Εκουαδόρ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήλθε στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με το Μεξικό. Με σκόρερ τον Ντελγκάδο -με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε λα Κρους- η ομάδα της Νοτίου Αμερικής προηγήθηκε 1-0.

Η απάντηση του Μεξικού ήλθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Μπορχέτι, μετά από σέντρα του Μοράλες, πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε για την ομάδα του. Το Μεξικό συνέχισε να έχει την ελαφρά υπεροχή και αυτή καρποφόρησε στο 57 όταν με σκόρερ τον Τοράδο πήρε κεφάλι στο ματς.

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ιδιαίτερα προσεκτικές στον χώρο του κέντρου και να μην ρισκάρουν. Το Μεξικό είναι η ομάδα που κράτησε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, ωστόσο μετά το γκολ της ισοφάρισης -όπως και πριν- δεν απείλησε ουσιαστικά το Εκουαδόρ. Μέχρι, όμως, να έλθει η ώρα του δεύτερου γκολ, όπου τα πάντα έμοιαζαν να τελειώνουν εκεί.

Στο 41 ο Μπλάνκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά χαλαρό και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σεβάγιος.

Το Μεξικό θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι -και να σημειώσει ένα ακόμη γκολ που μπορεί να του αποδεικνυόταν πολύτιμο για την υπόθεση πρόκριση- στο 70ο λεπτό όταν ο Μπορχέτι επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το Εκουαδόρ προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά και να φτάσει κοντά στο γκολ. Στο 82 έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από άψογο συνδυασμό του Ντελγκάδο με τον Κάρλος Τενόριο, αλλά το σουτ του δεύτερου έδιωξε με εξαιρετική προσπάθεια ο Πέρες. Στο 86 εξαιρετικό σουτ του Αγιόβι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μεξικό: Πέρες, Βίντριο, Μάρκες, Καρμόνα, Μοράλες, Τοράδο, Ροντρίγκες (Καμπαγιέρο 87), Λούνα, Αρεγιάνο, Μπορχέτι (Ερνάντες 77), Μπλάνκο (Μερκάδο 91).

Εκουαδόρ: Σεβάγιος, Ντε λα Κρους, Χουρτάντο, Πορόζο, Γκερόν, Εντ.Τενόριο (Αγιόβι 35) , Ομπρεγκόν (Αγκουινάγα 58), Σάλα, Μέντες, Καβιέδες (Κ.Τενόριο 53), Ντελγκάδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies