Εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή SOS για τη νόσο Alzheimer και τις άλλες μορφές άνοιας
Αθήνα: Η άνοια είναι νόσος που προσβάλλει έναν στους είκοσι ανθρώπους πάνω από 65 χρόνων και σχεδόν έναν στους δύο σε πολύ προχωρημένες ηλικίες. Η πιο συχνή μορφή της είναι η νόσος Alzheimer.
Αθήνα: Η άνοια είναι νόσος που προσβάλλει έναν στους είκοσι ανθρώπους πάνω από 65 χρόνων και σχεδόν έναν στους δύο σε πολύ προχωρημένες ηλικίες. Η πιο συχνή μορφή της είναι η νόσος Alzheimer.
Τα συμπτώματα στην αρχή είναι ελαφρά και συγχέονται με τα ελαφρά προβλήματα μνήμης που μπορούν να παρουσιάζονται στο φυσιολογικό γήρας.
Όμως, όσο προχωρά η νόσος, τα συμπτώματα αυξάνονται και ο ασθενής αποδιοργανώνεται, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και, ταυτόχρονα, επιβαρύνει ιδιαίτερα το οικογενειακό του περιβάλλον.
Προκειμένου να βοηθήσουν τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών Συγγενών Ασθενών με Νόσο Alzheimer έχουν θέσει από κοινού σε λειτουργία εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή SOS στον αριθμό 010 3303678. Μέσω της γραμμής αυτής παρέχουν πληροφορίες για τη νόσο Alzheimer, καθώς και για τους φορείς που μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν ( ιατρικά, νομικά, ασφαλιστικά).
Επίσης, προσφέρουν συμβουλές για τη φροντίδα των ανοϊκών ασθενών, οδηγίες όταν είναι εφικτό και, γενικά, προσπαθούν να βοηθήσουν, ώστε η οικογένεια να σηκώνει ένα πιο ελαφρύ φορτίο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και έντυπο υλικό και από τα γραφεία των τριών αυτών φορέων (Κάνιγγος 23, 106 77 Αθήνα), με τα οποία μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 09:00-14:00 στα τηλέφωνα 010 3811612 και 010 3811604.
health.in.gr
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
- Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 1-1: Γκέλα των Λονδρέζων, η Σίτι στο -4
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στη Euroleage μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442