Για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες κατηγορείται ο τέως πρόεδρος του Περού
Μία ακόμα κατηγορία, αυτή της ηθικής αυτουργίας σε δολοφονία, προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Ο τέως πρόεδρος του Περού φέρεται να έχει συγχαρεί τα μέλη παραστρατιωτικής ομάδας για τη δολοφονία 15 ατόμων το 1991.
30
Μία ακόμα κατηγορία, αυτή της ηθικής αυτουργίας σε δολοφονία, προστίθεται στην ήδη μακρά λίστα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Ο τέως πρόεδρος του Περού φέρεται να έχει συγχαρεί τα μέλη παραστρατιωτικής ομάδας για τη δολοφονία 15 ατόμων το 1991.
Σύμφωνα με το BBC, η τηλεόραση του Περού μετέδωσε ρεπορτάζ, στο οποίο τρία μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Κολίνα ομολόγησαν ότι ο Φουτζιμόρι μετέβη στο αρχηγείο τους, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις «υπηρεσίες» που προσέφεραν στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ένα χρόνο αργότερα αρκετά μέλη της οργάνωσης καταδικάστηκαν για το θάνατο εννέα φοιτητών και ενός καθηγητή πανεπιστημίου, ωστόσο αμνηστεύτηκαν το 1995, χάρη σε ειδικό νόμο που προώθησε η κυβέρνηση του τέως προέδρου.
Ο Φουτζιμόρι κατηγορείται ήδη για παράβαση καθήκοντος, παράνομο πλουτισμό, πωλήσεις όπλων και ναρκωτικών. Ο ίδιος, χάρη στην ιαπωνική ιθαγένεια που διαθέτει, ζει στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και θεωρείται αμφίβολο αν θα προσαχθεί ποτέ στη Δικαιοσύνη του Περού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442