Ο «σκληροπυρηνικός» Λάουρεντς Μάγιερ νέος γενικός γραμματέας της CDU
Τον Λάουρεντς Μάγιερ εξέλεξε τη Δευτέρα γενικό γραμματέα του κόμματος η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) στο συνέδριο με περιορισμένη σύνθεση που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας διαδέχεται τον Ρούπρεχτ Πόλεντς, ο οποίος παραιτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Ο 52χρονος Μάγιερ ανήκει στη δεξιά πτέρυγα της CDU και πιστεύεται ότι θα ασκήσει σκληρότερη κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.
31
Τον Λάουρεντς Μάγιερ εξέλεξε τη Δευτέρα γενικό γραμματέα του κόμματος η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) στο συνέδριο με περιορισμένη σύνθεση που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας διαδέχεται τον Ρούπρεχτ Πόλεντς, ο οποίος παραιτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Ο 52χρονος Μάγιερ ανήκει στη δεξιά πτέρυγα της CDU και πιστεύεται ότι θα ασκήσει σκληρότερη κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.
Ο Μάγιερ έλαβε 99 από τις 106 ψήφους των αντιπροσώπων του κόμματος στο συνέδριο που διεξήχθη στη Στουτγάρδη, ενώ υπήρξαν έξι αποχές και μία αρνητική ψήφος. Ο νέος γενικός γραμματέας της CDU υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει τη μεταρρύθμιση στους κόλπους της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας, και δήλωσε ότι η γερμανική αντιπολίτευση έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές το 2002.
Ο γενικός γραμματέας της CDU κατηγόρησε τον κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων ότι αντιδρά «ψυχρά» στα αιτήματα του γερμανικού λαού. Ο Μάγιερ ανήκει στη δεξιά πτέρυγα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και δεν δίστασε να υπερασπιστεί τις θέσεις της προέδρου του κόμματος για τη μετανάστευση.
Υπενθυμίζεται ότι η CDU είχε υιοθετήσει κείμενο θέσεων για τη μετανάστευση στο οποίο υποστηρίζεται ότι όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν τη γερμανική γλώσσα και να υιοθετήσουν τις αξίες του γερμανικού πολιτισμού (deutsche Leitkultur).
«Είμαι υπερήφανος που είμαι Γερμανός» επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ο Μάγιερ. «Ο πατριωτισμός στη Γερμανία δεν θα πρέπει να είναι λέξη ταμπού» επισήμανε ο γενικός γραμματέας της CDU, ο οποίος υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τον όρο deutsche Leitkultur (γερμανική κουλτούρα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442