Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Ανασφαλής η Αλ.Παπαρήγα, λέει ο Μ.Κωστόπουλος<I>Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις περί «βρόμικου αφρού

Ανασφαλής η Αλ.Παπαρήγα, λέει ο Μ.ΚωστόπουλοςΠαρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις περί «βρόμικου αφρού

Ανασφαλή χαρακτηρίζει τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ο πρόσφατα διαγραφείς Μήτσος Κωστόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Υποστηρίζει επίσης ότι παρερμηνεύτηκαν από τον Περισσό οι δηλώσεις του περί «βρόμικου αφρού» και παραδέχεται ότι και ο ίδιος έχει ευθύνες για τη διαγραφή στελεχών του ΚΚΕ στο παρελθόν.

56

Ανασφαλή χαρακτηρίζει τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ο πρόσφατα διαγραφείς Μήτσος Κωστόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Υποστηρίζει επίσης ότι παρερμηνεύτηκαν από τον Περισσό οι δηλώσεις του περί «βρόμικου αφρού» και παραδέχεται ότι και ο ίδιος έχει ευθύνες για τη διαγραφή στελεχών του ΚΚΕ στο παρελθόν.

«Η Αλέκα Παπαρήγα απέδειξε ότι δεν τα κατάφερε ως ηγέτης του κόμματος. Είναι ανασφαλής και αυτό είναι πολύ κακό πράγμα για έναν ηγέτη, γιατί μπορεί να τον οδηγήσει στον παραλογισμό να βλέπει στο πρόσωπο φίλων εχθρούς και το αντίθετο. Είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί για να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης» επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Μ.Κωστόπουλος.


Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Περισσός ερμήνευσε λαθεμένα την αναφορά του στη επισήμανση του Λένιν ότι, εάν κάποια στιγμή κυριαρχήσει ο «βρόμικος αφρός» σε ένα κόμμα, τότε αυτό κινδυνεύει. «Εγώ υποστήριξα ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυριαρχήσει ο βρόμικος αφρός» συνεχίζει ο Μ.Κωστόπουλος.


Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που κράτησε στη διαγραφή του Κώστα Κάππου, απαντά ότι και ο ίδιος έχει μερίδιο ευθύνης για διαγραφές στελεχών του ΚΚΕ στο παρελθόν.


Προτείνει επίσης να αναλάβουν τη σύνταξη της εισηγητικής ομιλίας του κόμματος στο συνέδριο, οι λεγόμενοι «βετεράνοι», ένας εκ των οποίων είναι ο Χαρίλαος Φλωράκης.


Τονίζει ακόμη ότι δεν εύχεται τη διάλυση του ΚΚΕ, αλλά επισημαίνει ότι «το κόμμα δεν θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στην πραγματικότητα» αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το δεύτερο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.


Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει στο εξής απαντά χαρακτηριστικά: «Στο σπίτι μου δεν πρόκειται να πάω. Όσο περισσότεροι πάμε στα σπίτια μας τόσο οι λύκοι χαίρονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
Cookies