Εξακόσια εκατομμύρια δραχμές ζητά σε πρώτη φάση η Κομισιόν για τον Κουρουπητό
Την καταβολή του πρώτου τμήματος του προστίμου για τη χωματερή του Κουρουπητού στα Χανιά, της τάξεως των 600 εκατ. δραχμών, ζητά με επιστολή της η Κομισιόν. Πρόκειται για το πρόστιμο που ήδη έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ύψους 20.000 ευρώ (6,8 εκατ. δρχ.) ημερησίως για το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, επειδή η χώρα μας δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τοξικών αποβλήτων στη συγκεκριμένη χωματερή.
Την καταβολή του πρώτου τμήματος του προστίμου για τη χωματερή του Κουρουπητού στα Χανιά, της τάξεως των 600 εκατ. δραχμών, ζητά με επιστολή της η Κομισιόν. Πρόκειται για το πρόστιμο που ήδη έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ύψους 20.000 ευρώ (6,8 εκατ. δρχ.) ημερησίως για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, επειδή η χώρα μας δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τοξικών αποβλήτων στη συγκεκριμένη χωματερή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει στην επιστολή της ότι από τον Οκτώβριο και για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν ακολουθεί την απόφαση του Δικαστηρίου θα καλείται να καταβάλλει περίπου 204 εκατ. δραχμές μηνιαίως.
Επίσης, η Κομισιόν ζητά το κλείσιμο της χωματερής, την περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και την εκπόνηση περιφερειακού προγράμματος διαχείρισης των αποβλήτων στην περιοχή των Χανίων.
Oι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Επιτροπή ότι προτίθενται να συμμορφωθούν πλήρως με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σε διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από σήμερα.