
Συναυλία Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών στις 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Γνωστούς Σέρβους και Ελληνες καλλιτεχνες θα φιλοξενήσει το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος της συναυλίας, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, είναι η «υποστήριξη της προσπάθειας που κάνουν οι πολίτες στη Σερβία για την εδραίωση της δημοκρατίας και την ελεύθερη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα αυτή».
69
Γνωστούς Σέρβους και Ελληνες καλλιτεχνες θα φιλοξενήσει το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος της συναυλίας, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, είναι η «υποστήριξη της προσπάθειας που κάνουν οι πολίτες στη Σερβία για την εδραίωση της δημοκρατίας και την ελεύθερη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα αυτή».
Η συναυλία διοργανώνεται από τις ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις «Παρέμβαση» και «Ευρωπαϊκή Εκφραση» και από τη φοιτητική οργάνωση της σερβικής αντιπολίτευσης «Οτπορ», της οποίας τα στελέχη βρίσκονται στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό, αφού έχει κηρυχθεί «παράνομη» από τις Αρχές.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς η Σαββίνα Γιαννάτου, τα «Υπόγεια Ρεύματα», η «Βαβυλώνα», οι «Μίκρο» οι «Μπλε», οι Blues Wire και ο Μπάμπης Τσέρτος και από σερβικής πλευράς θα συμμετάσχουν τα συγκροτήματα Eva Brοwn και Love Hunters.
Οι διοργανωτές επεσήμαναν ότι είναι ανάγκη να πάψει η Σερβία να αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» των Βαλκανίων και υπογράμμισαν ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου είναι μία ευκαιρία για να πάρει τέλος ο αποκλεισμός και η απομόνωση της Σερβίας και για να ανοίξουν προοπτικές για τη συνεργασία των φορέων της κοινωνίας πολιτών της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας σε όλους τους τομείς.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το μήνυμα της συναυλίας, το οποίο εκφράζεται στο σύνθημα: «Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι: Αλληλεγγύη με μουσική για τη δημοκρατία». Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία αυτή του Σαββάτου είναι ελεύθερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- «Η OpenAI ήταν δική μου ιδέα» λέει ο Μασκ στη δίκη κατά του Άλτμαν
- Global Sumud Flotilla: Κυρώσεις του Ισραήλ σε όσους συγκεντρώνουν χρήματα για την αποστολή – Απειλεί με κατάληψη των πλοίων
- Στο 9% η ανεργία τον Μάρτιο – Αυξημένο το ποσοστό για τις γυναίκες
- Θεσσαλονίκη: Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο η μητέρα του 5χρονου που πετούσε πράγματα από μπαλκόνι
- Κτηματολόγιο: Έρχεται ρύθμιση που ξεμπλοκάρει αγροτικές ενισχύσεις
- Ανανέωσε με την ΑΕΚ ο Βίντα (vid)


