Αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού ο Μ.Δουκάκης
Καθοριστικής σημασίας για την επίλυση του Κυπριακού χαρακτήρισε την απόφαση του Ελσίνκι -με την οποία παραχωρήθηκε στην Τουρκία το καθεστώς της υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ- ο ομογενής πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικ Δουκάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ομογένειας με θέμα το Κυπριακό που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον.
55
Καθοριστικής σημασίας για την επίλυση του Κυπριακού χαρακτήρισε την απόφαση του Ελσίνκι -με την οποία παραχωρήθηκε στην Τουρκία το καθεστώς της υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ- ο ομογενής πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μάικ Δουκάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ομογένειας με θέμα το Κυπριακό που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον.
Ο Μ.Δουκάκης, που επέστρεψε πρόσφατα από επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε ότι για
την επίλυση του προβλήματος χρειάζονται υπομονή και επιμονή, ενώ πρόσθεσε ότι έστω και με αργά βήματα η διεθνής κοινότητα επιλύει πολύπλοκες και ιδιαίτερα
δύσκολες διαφορές και κρίσεις, όπως στη Β.Ιρλανδία και στη Μ.Ανατολή.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι είχε μεγάλη σημασία η απόφαση του Ελσίνκι,
διότι θέτει πλέον την Τουρκία προ των ευθυνών της. Εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι τελικά η εξέλιξη αυτή θα έχει καθοριστική σημασία.
Εάν οι Τούρκοι παίρνουν σοβαρά την ένταξή τους στην ΕΕ, και πιστεύω ότι το κάνουν, πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το Κουρδικό και το Κυπριακό ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, κατά την ομιλία του, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, που επίσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση, επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος Κλίντον όσο και όλη η ομάδα αξιωματούχων, που ασχολούνται με το θέμα, πιέζουν για λύση.
Πρέπει να επανενώσουμε την Κύπρο στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας τόνισε ο Μόουζες και υπογράμμισε ότι ο τρίτος γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, που θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη, πρέπει να εισέλθει στην ουσία.
Πηγή: ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442