Μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος
Σε μείωση των βασικών παρεμβατικών της επιτοκίων, από 0,5% έως και 0,75% προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η Τράπεζα της Ελλάδος.
28
Σε μείωση των βασικών παρεμβατικών της επιτοκίων, από 0,5% έως και 0,75% προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η Τράπεζα της Ελλάδος.
Το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, συνεκτιμώντας την εξέλιξη βασικών μεγεθών της οικονομίας, όπως ο πληθωρισμός και η πιστωτική επέκταση, αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μείωση.
Ετσι, το επιτόκιο με το οποίο παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στη διατραπεζική αγορά, για να απορροφήσει ρευστότητα 14 ημερών από τα πιστωτικά ιδρύματα, μειώνεται στο 8,75% από 9,25%, το επιτόκιο overnight μειώνεται στο 8% από 8,75%, ενώ το επιτόκιο του δευτέρου κλιμακίου μειώνεται στο 7,5% από 8%.
Τέλος, το επιτόκιο lombard μειώνεται στο 9,5% από 10,25%.
ΑΠΕ
- «Εαρινή Φρυνίχου Unplugged»: Μουσικό φεστιβάλ στο Θέατρο Τέχνης
- Όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε νομιμοποίηση, το μόνο που απομένει είναι αντιθεσμικά παιχνίδια
- Άφαντοι οι δράστες της διπλής επίθεσης σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι – Στο νοσοκομείο 14χρονος και 15χρονος
- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Οι πέντε μεγάλες αλλαγές στα καταναλωτικά δάνεια
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442