
Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των υγρότοπων
Η διεθνής μέθοδος διαχείρισης των υγροτοπικών πόρων MedWet θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων και Υγρότοπων, την Τρίτη και την Τετάρτη.
40
Η διεθνής μέθοδος διαχείρισης των υγροτοπικών πόρων MedWet θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων και Υγρότοπων, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Το γεγονός συνδιοργανώνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχει επίσης αναλάβει την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην εφαρμογή της μεθόδου.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη συνάντηση αφορούν στις προοπτικές εφαρμογής των μεθόδων MedWet, με εξειδίκευση ανά περιφέρεια και ανά υδατικό διαμέρισμα της χώρας.
Η πρωτοβουλία MedWet ξεκίνησε το 1991, με σκοπό τη συνεργασία των μεσογειακών κρατών και διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των υγρότοπων της Μεσογείου.
Από την εφαρμογή του MedWet προέκυψε η Μεσογειακή Στρατηγική Υγρότοπων, που έχει υιοθετηθεί από όλες τις χώρες της περιοχής, και καταρτίστηκαν συγκεκριμένα εργαλεία και μεθοδολογίες για τη διαχείριση των υγρότοπων: χαρτογράφηση και διαχείριση υγρότοπων, σχεδιασμός προγραμμάτων παρακολούθησης, κατάρτιση στελεχών υπηρεσιών και φορέων, προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού και κοινωνικοοικονομική διάσταση των υγρότοπων.
ΜΠΕ
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442