
Σε αντίξοες συνθήκες η έρευνα για την κατάρρευση της Ρικομέξ
Η επιστημονική επιτροπή διερεύνησης των αιτίων κατάρρευσης των κτισμάτων από το φονικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου ψάχνει -κάτω από αντίξοες συνθήκες- να βρει τα υπόλοιπα στοιχεία από το φάκελο του εργοστασίου Ρικομέξ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη.
67
Η επιστημονική επιτροπή διερεύνησης των αιτίων κατάρρευσης των κτισμάτων από το φονικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου ψάχνει -κάτω από αντίξοες συνθήκες- να βρει τα υπόλοιπα στοιχεία από το φάκελο του εργοστασίου Ρικομέξ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη.
Εχουμε δεσμευτεί ότι η επιτροπή θα αποτυπώσει τα πάντα και θα αποκαλύψει τα πάντα, είπε ο Κώστας Λαλιώτης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι ενώ έχει βρεθεί ο φάκελος της Ρικομέξ που αφορά στην αρχική οικοδόμηση του εργοστασίου (1970), δεν έχουν βρεθεί, παρά μόνο ορισμένα στοιχεία του φακέλου για την επέκταση που πραγματοποιήθηκε το 1979.
Αναφερόμενος στη δικαστική πλευρά της υπόθεσης, ο Λαλιώτης είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει γνώμη για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρεί η αρμόδια ανακρίτρια, απευθύνει όμως παράκληση για την επιτάχυνσή τους και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει παραγραφή για τις ευθύνες που σχετίζονται με την κατάρρευση του κτιρίου.
Από την πλευρά του ο Κ.Κουλούρης είπε ότι υπάρχει ολιγωρία της ανακρίτριας και ζήτησε να τεθούν προ των ευθυνών τους όσοι εξαφάνισαν τους φακέλους της Ρικομέξ.
ΑΠΕ
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Έρχεται νέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στοιχεία που εμπλέκουν νέο «γαλάζιο» πρώην υπουργό
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442