Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με Τζιμ Τζάρμους ανοίγει η αυλαία του 57ου ΦΚΘ

Με Τζιμ Τζάρμους ανοίγει η αυλαία του 57ου ΦΚΘ

...

Με το «Paterson», τη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους που υμνεί την ποίηση της καθημερινότητας, ξεκινά την Πέμπτη το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Με νέα διοίκηση -μετά την πολυετή παρουσία του Δημήτρη Εϊπίδη στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ- το 57ο ΦΚΘ κάνει μια νέα αρχή και φιλοξενεί δεκάδες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, πλούσια αφιερώματα, παράλληλες δράσεις και masterclass.

  • Δεκαέξι ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας στο 57ο ΦΚΘ

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Πέμπτη -και όχι την Παρασκευή όπως γινόταν μέχρι τώρα-, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου -αντί για Σάββατο. Η ταινία που θα ρίξει την αυλαία του Φεστιβάλ είναι το Dancer και η πρωταγωνίστρια Soko θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της ταινίας.

Μεγάλη έμφαση δίνεται φέτος στο ελληνικό σινεμά.

Στο Φεστιβάλ προβάλλονται 27 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους: 16 σε πρώτη προβολή καθώς και ακόμα 11 που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα. Στις 16 πρεμιέρες περιλαμβάνονται και 3 ταινίες από την ενότητα «Έλληνες της Διασποράς» (στην ίδια ενότητα θα προβληθεί και μια ταινία μικρού μήκους).

Παράλληλα, θα προβληθεί σε πρεμιέρα και το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον, η τελευταία κινηματογραφική αφιέρωση του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Μικρού μήκους ταινίες, από τη Δράμα και από ξένα Φεστιβάλ πρόκειται να προβληθούν και αυτές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αφιερώματα του Φεστιβάλ: Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το έργο του ανατρεπτικού γάλλου κινηματογραφιστή Φιλίπ Γκραντριέ και του Αργεντίνου σκηνοθέτη Λεονάρντο Φάβιο, καθώς και του ΤούρκουΖεκί Ντεμίρκουμπουζ.

Ένα παζλ των θεμάτων που απασχολούν τις χώρες των Βαλκανίων θα έχουν οι θεατές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο πάντα ενδιαφέρον τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια».

Φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενεί και ένα αφιέρωμα στους διαφορετικούς ρόλους των γυναικών -με τον τίτλο «2, 3 πράγματα που ξέρω γι’ αυτήν».

Εκτός από την ηγετική ομάδα του Φεστιβάλ (η Ελίζ Ζαλαντό είναι πρόεδρος, ενώ ο Ορέστης Ανδρεαδάκης καλλιτεχνικός διευθυντής), φέτος άλλαξε και η οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ. Τα τρέιλερ σκηνοθέτησε ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Suntan) και παραπέμπουν σε αγαπημένες σκηνές από γνωστές χολιγουντιανές ταινίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024