Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [Εικόνες & Βίντεο]

Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [Εικόνες & Βίντεο]

Περίπου 60 άτομα αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους χρησιμοποιώντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ γιατί δεν έχουν που να μείνουν

Περίπου 60 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν κατασκηνώσει από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας και έχουν στην κατοχή τους χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους χρησιμοποιώντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ γιατί δεν έχουν που να μείνουν.

Σύμφωνα με τη voria.gr εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με φορείς να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Για το θέμα αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης είναι συνεχώς σε επαφή με τους φορείς για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024