
Ιταλία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού στη σκιά της κυβερνητικής ήττας στο δημοψήφισμα
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε ζήτησει «για λόγους θεσμικής ευαισθησίας» την παραίτηση της υπουργού Τουρισμού, η οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα καθώς η Ντανιέλα Σαντανκέ «υπακούει στη Μελόνι».
Την παραίτησή της ανακοίνωσε το απόγευμα χθες Τετάρτη η υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Ντανιέλα Σαντανκέ (στη φωτογραφία από Italian Presidency via Reuters, επάνω, χειραψία της Τζόρτζια Μελόνι, δεξιά, με την Ντανιέλα Σαντανκέ, κατά την ορκωμοσία της ως υπουργού Τουρισμού στις 22 Οκτωβρίου 2022).
Προχθές βράδυ, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε ζητήσει την παραίτηση της Σαντανκέ «για λόγους θεσμικής ευαισθησίας».
Η παραιτηθείσα υπουργός Τουρισμού ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι
Η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Τουρισμού ερευνάται για απάτη σε βάρος του Ιταλικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Η Ντανιέλα Σαντανκέ τόνισε ότι «υπακούει στη Μελόνι» αλλά πρόσθεσε ότι «το ποινικό της μητρώο είναι πεντακάθαρο».
Την ερχόμενη εβδομάδα, το ιταλικό κοινοβούλιο επρόκειτο να συζητήσει πρόταση μομφής κατά της παραιτηθείσας υπουργού.
Προχθές βράδυ παραιτήθηκαν επίσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ντελμάστρο και η Τζούζι Μπαρτολότσι, η υπεύθυνη του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης.
Το μήνυμα
Πρόκειται, ουσιαστικά, για σειρά συνεπειών της ήττας της κυβερνητικής παράταξης στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να στείλει, με τη στρατηγική αυτή, ένα μήνυμα πολιτικής ανανέωσης.
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό





