Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Έπαιξε για τους αδικοχαμένους οπαδούς του και «λύγισε» με 10 παίκτες (vid)
Ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την 17η θέση της στη League Phase και στα πλέι οφ του Europa League και θα αντιμετωπίσει είτε τον Ερυθρό Αστέρα, είτε τη Θέλτα.
Στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ έκανε κατάθεση ψυχής για τους αδικοχαμένους οπαδούς του, όμως παίζοντας με 10 παίκτες από το 41′ (αποβλήθηκε ο Κωνσταντέλιας), λύγισε απέναντι στην πρωτοπόρο του Europa League, Λιόν, με 4-2.
Εν τέλει κατέλαβε την 17η θέση στη League Phase και στα πλέι οφ θα παίξει με Ερυθρό Αστέρα ή Θέλτα. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 19 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 26 του επόμενου μήνα.
Το κακό για τους ασπρόμαυρους είναι οτι στο πρώτο ματς δεν θα έχουν τους Κωνσταντέλια, Γιακουμάκη (συμπλήρωσε κάρτες) ενώ στον πάγκο δεν θα βρίσκεται ούτε ο ο Ράζβαν Λουτσέσκου που αποβλήθηκε!
Πρώτη και καλύτερη από την πλευρά της η Λιόν με 21 βαθμούς, αποφεύγει φυσικά την ενδιάμεση φάση της διοργάνωσης, γλιτώνοντας τα ματς του Φεβρουαρίου.
Πώς παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και τους Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Μεϊτέ-Οζντόεφ το δίδυμο στα χαφ, με τον Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Τάισον στο αριστερό και τον Κωνσταντέλια σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιακουμάκη.
Από την άλλη πλευρά η Λιόν παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και με 4-3-3 το οποίο στην επιθετική του γραμμή είχε στους Μερά, αριστερά, Καραμπακ δεξιά και Ιμπέρ στην κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ και ανατριχιαστική σιωπή στο γήπεδο
Το ματς είχε καλό ρυθμό εξ αρχής, καθώς και αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το γκολ. Η Λιόν ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα σου του Μορέιρα στο 16′, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός άνοιξε το σκορ, τέσσερα λεπτά! Ο Ζίβκοβιτς έκανε το 1-2 με τον Τάισον σε εκτέλεση κόρνερ, για να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιακουμάκης με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1.
Ακολούθησε ανατριχιαστική στιγμή καθώς κανείς δεν πανηγύρισε το γκολ στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ακούστηκε το σύνθημα «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Επίσης ο σκόρερ πήρε μια φανέλα από τον πάγκο το 12 στην πλάτη (είναι το νούμερο αφιερωμένο στον κόσμο του ΠΑΟΚ) και την ύψωσε μαζί με τους συμπαίκτες του.
Ισοφάριση και αποβολή Κωνσταντέλια
Η Λιόν που είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας άνω του 65% έφτασε στην ισοφάριση στο 34ο λεπτό (από κλέψιμο στον Κωνσταντέλια) με ένα αριστοτεχνικό σουτ του Ιμπέρ μέσα από την περιοχή, ανάμεσα από δύο παίκτες του δικεφάλου. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Τσιφτσής είχε μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Ντε Καρβάλιο.
Τα χειρότερα για την ομάδα του Λουτσέσκου όμως ήρθαν στο 41′ όταν ο Κωνσταντέλιας στην προσπάθεια του να διορθώσει με τάκλιν ένα λάθος του στο χώρο του κέντρου αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη μέσα σε ένα πεντάλεπτο (η πρώτη για διαμαρτυρία του για φάουλ πριν την ισοφάριση των Γάλλων) κι έτσι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Δεύτερο γκολ οι Γάλλοι, «καρμπόν» με το πρώτο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο 2ο μέρος χωρίς αλλαγές και η αλήθεια είναι ότι συνέχισε να παλεύει και να προσπαθεί με όσες δυνάμεις είχε. Ήταν όμως δεδομένο ότι με παίκτη λιγότερο και απέναντι στην πρωτοπόρο του Europa League θα είχε προβλήματα όσο κυλούσε η ώρα. Έτσι η Λιόν έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 55ο με σου του κορυφαίου παίκτη της τον Μερά (ασίστ και πάλι ο Μορεϊρα), μετά από λάθος του ΠΑΟΚ και αργή επιστροφή.
Έβγαλαν ψυχή και ισοφάρισαν οι ασπρόμαυροι
Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο και έφτασε σε μια παλικαρίσια ισοφάριση αφου πρώτη είχε ταλαιπωρήσει αρκετές φορές την άμυνα των γηπεδούχων. Και πάλι από κόρνερ και πάλι από ασίστ του Ζίβκοβιτς,μ αυτή τη φορά ο Μεϊτέ σκόραρε με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής νικώντας… όλη την άμυνα της Λιόν! Και πάλι δεν πανηγυρίστηκε το γκολ και πάλι υψώθηκε η φανέλα με το Νο12 από τους παίκτες του δικεφάλου.
Χαμένο πέναλτι για τη Λιόν και αποβολή του Λουτσέσκου
Στο 81′ ο Μιχαηλίδης κλώτσησε άθελα του τον Ιμπερ προσπαθώντας να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή και ο διαιτητής αφού τσέκαρε το VAR, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, την οποία όμως ο Καραμπεκ σπατάλησε σημαδεύοντας το δοκάρι!
Πριν την εκτέλεση ωστόσο ο Λουτσέσκου αποβλήθηκε καθώς όντας εξαγριωμένος από το πέναλτι, πέταξε ένα μπουκάλι με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο.
Δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ ακόμη δύο γκολ για τους Γάλλους
Εν τέλει έπρεπε να φτάσουμε στο 88΄για να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο ο Κάραμπεκ πήρε το… αίμα του πίσω, καθώς μετά από ωραία ενέργεια του Ροντρίγκεθ που είχε μπει πριν λίγο, έκανε με ψύχραιμο πλασέ το 3-2. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο νεαρός Ροντρίγκεθ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεω.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ στάθηκε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, όμως το γεγονός ότι έπαιξε από το 41′ με παίκτη λιγότερο ουσιαστικά έκρινε τον νικητή σε μεγάλο βαθμό. Εξαιρετικός ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με δύο ασίστ.
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Φυσικά η αποβολή του Κωνσταντέλια, η οποία δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα για τον δικέφαλο που θα μπορούσε να είχε φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία αν έπαιζε σε όλο το ματς 11-11.
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ: Σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό τη βαριά σκιά του τραγικού δυστυχήματος δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε όσους υστέρησαν.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολλή δουλειά απόψε για τον Ισπανό διαιτητή Ρικάρντο ντε Μπούργκος. Στο 17′, ο Μερά έπεσε στο έδαφος σε τετ α του με τον Τσιφτσή, ωστόσο ο ρέφερι βλέποντας τον βοηθό να δείχνει οφσάιντ, συμφώνησε μαζί του. Πάντως όσον αφορά την πτώση, ήταν περισσότερο βουτιά του παίκτη των Γάλλων και όχι πέναλτι όπως ζήτησαν οι Γάλλοι. Επίσης απέβαλε τον Κωνσταντέλια με δύο κίτρινες μέσα 5 λεπτά, στο 36΄για διαμαρτυρία του για φάουλ στην αρχή της φάσης πριν την ισοφάριση και στο 41′ για τάκλιν. Η δεύτερη ήταν κομμάτι τραβηγμένη. Κόκκινη και στον Λουτσέσκου στο 82΄που πέταξε μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο, στη φάση του καταλογισμού του πέναλτι της Λιόν.
VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ: Το VAR δεν συμφώνησε με τον Κωνσταντέλια για φάουλ στην αρχή της φάσης του γκολ της Λιόν, αλλά με τον διαιτητή και έτσι δεν παρενέβη. Ίδια στάση και στο δεύτερο γκολ των Γάλλων με τον ΠΑΟΚ να ζητάει φάουλ πάνω στον Τάισον.
Στο 67′ το VAR τσέκαρε το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ, για επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη και το μέτρησε κανονικά. Επίσης στο 81΄ κάλεσε τον Μπούργκος για να δει το άτσαλο μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Ιμπερ για να καταλογίσει το πέναλτι για τους Γάλλους.
ΣΚΟΡΕΡ:
34′ Ιμπέρ, 55 Μερά, 88΄Κάραμπεκ, 90+3′ Ροντρίγκεθ – 20΄ Γιακουμάκης, 67′ Μεϊτέ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Λιόν (Πάολο Φονσέκα): Ντεσάμπ, Μάτα, Κλάιφερτ (68’ Άμπνερ), Νιακατέ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ντε Καρβάλιο (86’ Χαμντανί), Κάραμπεκ, Μέρα (68′ Γκονσάλβες), Μόρτον (46’ Τέσμαν), Μορέιρα (86′ Ροντρίγκες), Ιμπέρ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (90’ Καμαρά), Μεϊτέ, Τάισον (84’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Γιακουμάκης (86’Μύθου)
- Η Κολομβία επέβαλε περιορισμούς στις εισαγωγές drones για να μην χρησιμοποιούνται από ένοπλες ομάδες
- Οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε όποιον προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα – Μεγαλειώδης πορεία στην Αβάνα
- ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για την αποτροπή νέου shutdown – «Έσπασε» η χρηματοδότηση σε δύο νομοσχέδια
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vid)
- Οι ΗΠΑ εκδίδουν γενική άδεια ώστε να εμπλακούν εταιρείες στον πετρελαϊκό τομέα στη Βενεζουέλα
- Μπενίτεθ: «Όποιος κληρωθεί μαζί μας θα είναι άτυχος-Μπράβο σε Ταμπόρδα και όλη την ομάδα»

