Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έκλεισαν ποτέ, λέει ο Γεραπετρίτης
«Δεν θα πρέπει να παράγονται κατ' ανάγκη μεγάλες συμφωνίες, θα πρέπει να συνομιλούμε αυτό είναι το αναγκαίο, το επιβάλει η γεωγραφία μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έκλεισαν ποτέ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους προκειμένου να προλαμβάνονται πιθανές εντάσεις και κρίσεις.
Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η πολιτική των αποκαλούμενων ήρεμων νερών «είναι μια θεμελιώδης επιλογή του πρωθυπουργού», η οποία έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κερδίσει χρόνο «να ανασυνταχθεί τόσο στον τομέα της άμυνας όσο και σε αυτόν της οικονομίας».
Επανέλαβε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών στην Άγκυρα όπου και αναμένεται να συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ατζέντα του Συμβουλίου, θα προετοιμαστεί στον επόμενο γύρο του πολιτικού διαλόγου και της «θετικής ατζέντας», οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι οι «θεμελιώδεις, υποκείμενες» διαφορές, με αιχμή την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, παραμένουν, «αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τις δύο πλευρές να συναντώνται και να συνομιλούν».
Όπως είπε, «διαφαίνεται ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να προχωρήσουμε σε μια οριστική λύση μεγάλων θεμάτων μας», προσθέτοντας πως «έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, αλλά το τελευταίο μίλι είναι το πιο δύσκολο».
«Η Ελλάδα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί από θέση ισότιμη αν όχι ισχύος»
Σημείωσε, δε, πως το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχει κρίση στη σχέση τους, όπως δεν θα ίσχυε απαραίτητα και το αντίθετο και τόνισε πως θα πρέπει να επέλθει μια κανονικότητα στις συναντήσεις.
«Δεν θα πρέπει να παράγονται κατ’ ανάγκη μεγάλες συμφωνίες, θα πρέπει να συνομιλούμε αυτό είναι το αναγκαίο, το επιβάλει η γεωγραφία μας», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης και τόνισε πως «σήμερα η Ελλάδα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί από θέση ισότιμη αν όχι ισχύος».
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 339 τίτλους
- ΚΕΦίΜ: Ποιοι φόροι πρέπει να μειωθούν – Τι απαντούν οικονομολόγοι
- Νέες τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο
- Ζαχαριάδης: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τους ψευτοτσαμπουκάδες και να συναντηθεί με την πλειοψηφία των μπλόκων
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3: «Ερυθρόλευκο» το Σούπερ Καπ με επική ανατροπή!
- Άρης: Ανακοίνωσε τον Χόνγκλα
