Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
Ο 40χρονος ορειβάτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του 40χρονου ορειβάτη που τραυματίστηκε στο Φαράγγι του Αμπά, στις Τρεις Εκκλησιές Αστερουσίων, στην Κρήτη συνεχίζεται και σήμερα.
Ο 40χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Παρά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και του ΕΚΑΒ, η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσει ασθενοφόρο.
Super Puma αναμένεται για την παραλαβή του ορειβάτη
Γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma, το οποίο αναμένεται να φτάσει από την Αθήνα για να παραλάβει τον τραυματία. Μέχρι τότε ο 40χρονος παραμένει στο σημείο, υπό τη φροντίδα των διασωστών που βρίσκονται δίπλα του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν με παρέα περιπατητών, κατά την κατάβαση από το φαράγγι τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφριά, με τους φίλους του να καλούν την πυροσβεστική για να συνδράμει στην ασφαλή μεταφορά του σε σημείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.
Συνολικά στην επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με το patris.gr, συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με ειδικά συνεργεία, ενώ στο έργο της διάσωσης συνδράμουν η Αστυνομία και το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ωστόσο λόγω του δύσβατου σημείου, δεν κατέστη δυνατή η παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma.
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ
- Ιράν: Συνεδρίαση των ΗΠΑ στο ΣΑ για την προστασία των παιδιών ενώ βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνουν παιδιά
- Φάμελλος από Ηράκλειο: Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση προοδευτικού ψηφοδελτίου
