Μητσοτάκης για το deal στο μπλοκ 2: Σήμερα γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας
Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ExxonMobil, ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην πατρίδα μας
«Σήμερα γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τη συμφωνία μεταξύ ExxonMobil, Energean και HelleniQ Energy, για τη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος.
Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η ExxonMobil, ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην πατρίδα μας.
«Ήδη έχει παρουσία σε δύο θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σήμερα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα: μπαίνει και σε ένα τρίτο οικόπεδο, στο Ιόνιο.
Με τη νέα συμφωνία, η εταιρεία δεσμεύεται να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση άμεσα, είναι μία διαδικασία που μπορεί να ξεκινήσει σε ορίζοντα 18 μηνών.
Δεν είναι απλώς μία ακόμα επένδυση. Είναι η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην πατρίδα μας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια».
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο «για ιστορική στιγμή. Μια πράξη ευθύνης και προοπτικής.
Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας: αξιοποιούμε με σχέδιο και όραμα τον εθνικό μας πλούτο.
Για μία Ελλάδα ενεργειακά ασφαλή, γεωπολιτικά ισχυρή και επενδυτικά ελκυστική».
- Το φαινόμενο του «shrinkflation» και η ταχύτατη άνοδος των ιδιωτικής ετικέτας προϊόντων στα σούπερ μάρκετ
- Οι ενεργειακές προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης των data centers
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)

