Ζελένσκι στο Κρεμλίνο: Τελειώστε τον πόλεμο ή βρείτε καταφύγια
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας σε περίοδο ειρήνης
«Εάν η Ρωσία δεν τερματίσει τον πόλεμο, οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου καλό θα είναι να ξέρουν πού βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο».
Την παραπάνω δήλωση έκανε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στον Μπαράκ Ράβιντ για την εκπομπή «The Axios Show».
Στην ίδια συνέντευξη ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας σε περίοδο ειρήνης.
Οι αναφορές Ζελέσνσκι στην υποστήριξη του Τραμπ
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε πως έλαβε τη ρητή υποστήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να πλήξει στόχους στη Ρωσία, όπως ενεργειακές υποδομές και εργοστάσια όπλων.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν η Ουκρανία λάβει πρόσθετα όπλα μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ, «θα τα χρησιμοποιήσει».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι στη συνάντησή του με τον Τραμπ, την Τρίτη, ζήτησε ένα συγκεκριμένο νέο οπλικό σύστημα, το οποίο –όπως τόνισε– θα ανάγκαζε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιο είναι αυτό το σύστημα, λέγοντας πως θα το ονομάσει «όταν κλείσουν οι κάμερες», ενώ ανέφερε ότι ο Τραμπ του απάντησε: «Θα το δουλέψουμε».
Η συνέντευξη δόθηκε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναχωρήσει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κίεβο.
- Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να καταστρέψουν τις υποδομές του Ιράν – «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ»
- Σημαντικά ευρήματα από το ναυάγιο του πλοίου «ΜΕΝΤΩΡ» στα Κύθηρα
- «Παρελθόν από τη Μπαρτσελόνα θα αποτελέσουν Βέσελι, Ερνανγκόμεθ και Φαλ»
- The Expla-in Project| Πόλεμος, εικόνα και απάτη: Πώς η AI και τα viral βίντεο απειλούν την ενημέρωση;
- Αγωγή της εγκυκλοπαίδειας Britannica στην OpenAI για τα λήμματα που εκπαίδευσαν το ChatGPT
- Σκάφος της Frontex βούλιαξε στο Καστελόριζο – Πληροφορίες για δύο ελαφρά τραυματίες