Συναγερμός στην Πάτρα: Εκκενώνεται λόγω της φωτιάς το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, με την Πυροσβεστική να προλαβαίνει την επέκταση της φωτιάς.
Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», έπειτα από αναφορά για καπνούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 25 πυροσβέστες.
Πρόλαβαν τη φωτιά, ξεκίνησε από το υπόγειο
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά έγκαιρα, πριν αυτή επεκταθεί σε άλλους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στο υπόγειο του κτιρίου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, ενώ στο σημείο παραμένει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.
«Ευτυχώς δεν εφημέρευε»
Για τη φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τονίζοντας ότι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι πριν τη φωτιά ακούστηκε έκρηξη.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα καθώς στο ισόγειο βρίσκονται τα επείγοντα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης της νέας πτέρυγας. Συγκεκριμένα, εκκενώνεται η ΜΕΘ με 8 διασωληνωμενους ασθενείς, οι οποίοι θα μεταφερθούν προσωρινά στο άλλο κτίρια σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους.
Επίσης, εκκενώνονται η χειρουργική κλινική, η ορθοπεδική κλινική, η πλαστική χειρουργική, η μονάδα λοιμώξεων που νοσηλεύουν όλες μαζί 50 ασθενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, «θα μεταφερθούν στο άλλο κτίριο, αν και εκεί υπάρχουν καπνοί».
«Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους που μέσα στους καπνούς με αναπνευστικά προβλήματα προσπαθούν να σώσουν τους ασθενείς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό

