Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Μακύνεια Ναυπακτίας – Τη νύχτα ήχησε το 112 [βίντεο]
Φωτιά ξέσπασε στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας κοντά στο Αντίρριο, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ χθες Παρασκευή στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας κοντά στο Αντίρριο.
Το πύρινο μέτωπο ήταν ορατό από την Πάτρα και άλλες περιοχές, ενώ στη διάρκεια της νύχτας στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν «σε ετοιμότητα» και ν’ ακολουθούν «τις οδηγίες των Αρχών».
⚠ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Μολυκρείου της της Δημοτικής Ενότητας #Αντιρρίου της Περιφερειακής Ενότητας #Αιτωλοακαρνανίας
‼ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2025
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο, πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις.
Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χωράφια και δεν απειλεί προς το παρόν σπίτια.
- Γροιλανδία: Οι ΗΠΑ θέλουν να την αγοράσουν, λέει ο Ρούμπιο, υποβαθμίζοντας τη στρατιωτική επιλογή
- Βενεζουέλα: Η Ρωσία στέλνει υποβρύχιο για συνοδεία τάνκερ που προσπάθησαν να κατασχέσουν οι ΗΠΑ
- Λίβανος: Αλλοι 2 νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ
- Βενεζουέλα: Επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ
- Γροιλανδία: Ο Τραμπ εξετάζει και τη χρήση «του στρατού» για την απόκτησή της, ξεκαθαρίζει ο Λευκός Οίκος
- Ουκρανία: Ο Μακρόν δηλώνει πως σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατόν»

