ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδει ότι μέλη του ψήφισαν τον Βασίλη Φλωρίδη για νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τι αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
Πηγές από την Κουμουνδούρου, διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψήφισαν τον κ. Βασίλη Φλωρίδη, για τη θέση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν ψήφισαν τον κ. Βασίλη Φλωρίδη, αδερφό του υπουργού Δικαιοσύνης, για τη θέση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» αναφέρουν οι πηγές.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ας ψάξει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ποιοι είναι οι πρόθυμοι να προωθήσουν τον ασφυκτικό έλεγχο του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στη χώρας μας» καταλήγουν.
Από το υπουργικό η τελική απόφαση
Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Φλωρίδης, αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου, αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην κούρσα διαδοχής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που μέχρι πρότινος διατηρούσε η συνταξιοδοτηθείσα Γεωργία Αδειλίνη.
Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Β. Φλωρίδης με 17 και ακολούθησαν οι κ..κ. Τζαβέλας (14), Γκανές (12), Σκάρος (10), Καπαγιάννη (7). Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ρόλος της Διάσκεψης των Προέδρων είναι γνωμοδοτικός και την τελική απόφαση για την επιλογή του νέου Εισαγγελέα λαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο.
Την τελική απόφαση θα λάβει τις επόμενες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο.
- Με ελικόπτερο, πάνοπλους αστυνομικούς και φορώντας καφέ φόρμα μεταφέρεται ο Μαδούρο
- Δύο νέα έργα αφαλάτωσης σε Δυτική Μάνη και Ερμιονίδα
- Θεσσαλονίκη: Θύμα απάτης 98χρονος – Του άρπαξαν 370 λίρες αξίας 330.000 ευρώ
- Συνεχίζεται το «ξεσκαρτάρισμα» στην Παρτιζάν: Μετά τον Τζόουνς στην πόρτα της εξόδου και ο Ουάσινγκτον
- Ο Τραμπ, το διεθνές δίκαιο και ο νόμος της ζούγκλας
- Επόμενη στάση τα 2 δισ. δολάρια – Το Avatar: Fire and Ash κάνει περίπατο στο box office








