Πυρά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει σε Καραμανλή και Σαμαρά χαρακτήρισε ‘πατριωτισμό της ευθύνης’ τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε για εξοπλισμούς χωρίς ελληνικό υποέργο και με αφελληνισμό της αμυντικής μας βιομηχανίας. Πατριωτισμός με το ένα φιάσκο πίσω από το άλλο και χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων δεν νοείται», υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «μόνος γνώμονας της κυβέρνησης είναι οι εσωκομματικοί μικροπολιτικοί καυγάδες στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, που είχε κρίσιμο ρόλο δύναμης διπλωματίας, διαιτησίας και διαπραγμάτευσης, δυστυχώς σταμάτησε το 2019».

Όσα είπε ο Γιώργος Καραμέρος:

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε κατά τη χθεσινή Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως «ξέρετε καλά ότι η δύναμή μας είναι η ταυτότητά μας, αυτή που μας επιτρέπει να ενώνουμε την παράδοση και τον ρεαλισμό κάτω από την ομπρέλα του πατριωτισμού της ευθύνης, να συνδυάζουμε τη φροντίδα προς τον πολίτη με την ελεύθερη οικονομία».

Πρόσθεσε ακολούθως ότι «ακριβώς για όλα αυτά δεν έχουμε ανάγκη κάθε τόσο από αυτόκλητους συμβουλάτορες, ιδίως στα εθνικά μας ζητήματα, πολύ περισσότερο όταν κάποιοι από αυτούς έχουν δοκιμαστεί σε αυτό το πεδίο χωρίς να έχουν πάρει κατ’ ανάγκη τον καλύτερο βαθμό».