
ΠΑΣΟΚ: Δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο σύστημα εγγραφών στα δημοτικά σχολεία
«Το υπουργείο οφείλει άμεσα έστω και καθυστερημένα να δώσει απαντήσεις», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο σύστημα εγγραφών στα δημοτικά σχολεία καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μέσω ανακοίνωσης του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας Στέφανου Παραστατίδη και του γραμματέα τομέα Παιδείας του κόμματος Σωκράτη Κάτσικα.
«Η εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την παντελή απουσία σοβαρής προετοιμασίας και την έλλειψη εποπτείας και ελέγχου από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Ακολούθως προσθέτει πως «από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής το σύστημα αντιμετώπισε δυσλειτουργίες, γεγονός που αντί να διευκολύνει έκανε δυσχερέστερη τη διαδικασία εγγραφής προκαλώντας ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «η δυσλειτουργία του συστήματος ανάγκασε το υπουργείο σε δύο παρατάσεις της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ενώ τα αποτελέσματα των εγγραφών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων».
«Το υπουργείο οφείλει άμεσα έστω και καθυστερημένα να δώσει απαντήσεις»
Συμπληρώνει πως «τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η απουσία ενημέρωσης και οι συνεχείς παρατάσεις δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους γονείς που δεν γνωρίζουν ακόμη με βεβαιότητα το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους».
Τέλος, επισημαίνει ότι «οι επιχειρούμενοι ψηφιακοί εκσυγχρονισμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργούν για τη διευκόλυνση των πολιτών και όχι εις βάρος τους. Το υπουργείο οφείλει άμεσα έστω και καθυστερημένα να δώσει απαντήσεις και να ενημερώσει υπεύθυνα τους γονείς».
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)



