Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ θα αναμετρηθούν απόψε (31/5, 22:00, MEGA) στο Μόναχο στον τελικό του Champions League με έπαθλο το τρόπαιο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ωστόσο, δεν είναι η κούπα με τα μεγάλα… αυτιά που διεκδικούν οι δύο ομάδες, αφού ο νικητής θα λάβει επιπλέον 25 εκατομμυρίων ευρώ, ως μπόνους, που πρόκειται να πάρει ο νικητής, με τον ηττημένο να κερδίζει 18,5 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι πολλά τα λεφτά στον τελικό του Champions League
Επιπλέον, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, εξασφαλίζει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2023 και θα λάβει ακόμη 5 εκατομμύρια ευρώ, με την ηττημένη φιναλίστ να παίρνει 3,8 εκατομμύρια ευρώ .
Η UEFA μοίρασε 2,437 δισ. ευρώ στους συλλόγους, ενώ την περασμένη σεζόν, η τελική νικήτρια Ρεάλ Μαδρίτης είχε ένα μέγιστο χρηματικό έπαθλο 85,14 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το market pool.
Τα χρηματικά έπαθλα που σχετίζονται με την απόδοση αντιπροσωπεύουν το 37,5% (914 εκατομμύρια ευρώ) του συνολικού χρηματικού έπαθλου, μειωμένα αναλογικά από το 55% της περασμένης σεζόν. Ο κύριος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ο νεοσύστατος πυλώνας αξίας που καταλαμβάνει το 35% (853 εκατ. ευρώ).
Το άλλο 27,5% (670 εκατ. ευρώ) του συνολικού ποσού αποτελείται από ίσα μερίδια – αρχική αμοιβή, η οποία κατανέμεται μεταξύ καθενός από τους 36 συλλόγους στη League Phase.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Ο Λούκα Μόντριτς έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης σε μεγάλο μέσο του εξωτερικού και μίλησε για την απόφαση του να αγωνιστεί στη Μίλαν, αλλά και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Σερβία και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τις δύο θητείες του, αλλά και στο Βασίλη Σπανούλη και τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Άρης τα βρήκε με την ισπανική ομάδα για τον δανεισμό του Καμερουνέζου χαφ με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 1.300.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.