Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
Ο Λανουά είναι βιαστικός, καθώς θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έχει έτοιμους τους πίνακες που αναμένονται πριν από το τέλος του Μαΐου.
Άνοιξε τα χαρτιά του ο Στεφάν Λανουά στην δεύτερη και τελευταία μέρα (3/4) του σεμιναρίου των διαιτητών και των βοηθών της Super League, στην Αθήνα. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής δεν έκρυψε ότι θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΚΕΔ, το είπε και στο προηγούμενο σεμινάριο που έγινε τον Φεβρουάριο, και παράλληλα αποκάλυψε ότι με βάση τα πλάνα του για τους νέους πίνακες, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει κάποιοι διαιτητές του πίνακα της Super League θα υποβιβαστούν στην Super League 2.
Τι σημαίνει αυτό; Ο Λανουά είναι βιαστικός, καθώς θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έχει έτοιμους τους πίνακες που αναμένεται να βγουν λίγο πριν από το τέλος του Μαΐου.
«Η Ελλάδα είναι πρόκληση για μένα και θέλω να παραμένων», ανέφερε ο Λανουά στην ομιλία του προς τους διαιτητές και στους βοηθούς, στέλνοντας μήνυμα στην ΕΠΟ και στην Super League. Πάντως, η παραμονή του εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όπου μετέχουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Να προσθέσουμε ότι οι περισσότερες ομάδες της Super League έχουν βγάλει ανακοινώσεις για κακές διαιτησίες.
Ο Λανουά πρόσθεσε, στην ομιλία του προς τους ρέφερι, ότι «είστε ωραίοι άνθρωποι και μου αρέσει να δουλεύω μαζί σας. Για αυτό θέλω να παραμείνω». Όμως, τους προσγείωσε και ανώμαλα: «Αν μείνω, να ξέρετε ότι κάποιοι από εσάς θα είστε στην Super League 2».
Όσον αφορά στο μάθημα που έκανε, ο Λανουά έδειξε στους ρέφερι φάσεις για πλεονεκτήματα και διαχείριση του αγώνα, ενώ τόνισε: «Αν παραμείνω και τη νέα σεζόν, ο στόχος θα είναι να σφυρίζετε όσο το δυνατόν λιγότερο και να αφήνετε το παιχνίδι να εξελίσσετε μην ανάλογη διαχείριση».
Ήταν το τέταρτο και τελευταίο σεμινάριο της σεζόν και ο Λανουά ενόψει των πλέι οφ και των πλέι άουτ: ενώ έδωσε και τις εξής οδηγίες «Το σημαντικό είναι να μην χάνετε τον έλεγχο του αγώνα.
Καλύτερα να χάνετε πέναλτι παρά τον έλεγχο του αγώνα και να φαίνεστε αδύναμοι. Μπορεί να λέτε ότι ο Τσιμεντερίδης στο ματς Βόλος-ΑΕΚ να χρειάστηκε να πάει δυο φορές στο VAR, όμως κράτησε το παιχνίδι και είχε το θάρρος να αποβάλλει τον Νίκολιτς. Πρέπει να είστε δυνατοί και να μην φοβόσαστε. Να κρατάτε τον έλεγχο του αγώνα παρά τις δυσκολίες και παρά τις πιέσεις. Όλοι θα προσπαθούν να σας πιέσουν».
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»
- Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 (pics)
- Super League: Τα ντέρμπι για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 -Την 6η αγωνιστική το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλήρωση Super League: Αυτοί είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2026-27
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Μια αγκαλιά για τον Γκάρι Νέβιλ
- Οι Άγγλοι τα παίζουν «όλα για όλα» με Γκουαρντιόλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442