Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα κατηγορείτο ο 61χρονος για τη φωτιά σε κρατητήρια αστυνομικού τμήματος
Ο 61χρονος είχε συλληφθεί μερικές ώρες πριν, όταν μετέβη μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και έβριζε το προσωπικό, προκαλώντας αναστάτωση.
Σε εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 04:00 στα κρατητήρια του αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Ως δράστης κατηγορείται ο 61χρονος κρατούμενος που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
Αφού εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο, ο άνδρας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που τού απήγγειλε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο, σε βαθμό κακουργήματος.
Άγνωστο πώς έβαλε τη φωτιά ο 61χρονος
Από την προανάκριση φαίνεται να προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από στρώμα και σβήστηκε από αστυνομικούς, προτού φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική υπηρεσία.
Προς το παρόν, πάντως, παραμένει άγνωστο πώς ο 61χρονος κατηγορούμενος έβαλε τη φωτιά. Πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν ότι πριν οδηγηθεί στο κρατητήριο είχε υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο και βρέθηκε πάνω του ένας αναπτήρας. Είχε προηγηθεί η σύλληψή του για εξύβριση, απείθεια και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες εξετάστηκε ψυχιατρικά στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αποφαίνονται ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Ο 61χρονος είχε συλληφθεί μερικές ώρες πριν, όταν μετέβη μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και έβριζε το προσωπικό, προκαλώντας αναστάτωση.
- ΗΠΑ: Η ICE έχει συλλάβει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα, ανάμεσά τους έναν 5χρονο
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Άστον Βίλα
- LIVE: Μπολόνια – Σέλτικ
- Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ
- Ιταλία: «Ποιον συνάδελφό σου θα ήθελες να απολύσεις;» – Σάλος με ερωτηματολόγιο εταιρείας
- LIVE: ΠΑΟΚ – Μπέτις
