Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν – Αναμένεται η ημερομηνία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
Η συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ
Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν, είχε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό.
Το ΑΣΣ στο επίκεντρο της συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν την προετοιμασία του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Και όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των συναντήσεων που αφορούν τόσο τον Πολιτικό Διάλογο και τη Θετική Ατζέντα όσο και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία και περιλαμβάνει και συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως έχει επισημάνει ο Γεραπετρίτης και στο ΟΤ Forum το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2023 με τις δύο πλευρές να υπογράφουν την Διακήρυξη των Αθηνών. Ένα ΑΣΣ που είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό οι τουρκικές παραβιάσεις και να μηδενιστούν οι υπερπτήσεις. Παράλληλα οι δύο πλευρές ανέπτυξαν διαύλους επικοινωνίας που τους επέτρεψαν να προλαμβάνουν εντάσεις πριν αυτές εξελιχθούν σε κρίσεις, γεγονός που υπογραμμίζει σταθερά η ελληνική διπλωματία ως μία κατάκτηση που πρέπει να διατηρηθεί.
- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, στην ατζέντα οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Πειραιάς: Δεμένα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων – Με τις ακτοπλοϊκές καλούνται να επικοινωνούν οι επιβάτες
- «Ο πρόεδρος της Γοδόι ενέδωσε στην πίεση και πουλάει τον Αντίνο στον Παναθηναϊκό»
- Χρήστος Πολίτης: Τι είχε αποφασίσει για τα πνευματικά του δικαιώματα
- Ρεσιτάλ… άμυνας από τον Αντετοκούνμπο: Η τάπα και το κλέψιμο στον Λεμπρόν που έδωσαν τη νίκη στους Μπακς (vid)
- Πιερία: «Το είχε πάρει πολύ βαριά» – Ο πατέρας του κτηνοτρόφου που αυτοκτόνησε μετά τη σφαγή του κοπαδιού του

