Ο Τσιτσιπάς προσφέρεται εθελοντικά να παίξει τένις με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Έλληνας τενίστας δηλώνει ότι θα ήθελε να μοιραστεί το γήπεδο με τον νέο Πάπα, Ρόμπερτ Πρέβοστ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε πρόθυμος να παίξει τένις με τον νέο Πάπα, Λέοντα ΙΔ΄, αν εκείνος βρει λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά του. «Γιατί όχι;», είπε ο Τσιτσιπάς σε ερώτηση του Associated Press μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο του Internazionali d’Italia στη Ρώμη την Παρασκευή.
«Νιώθω ότι προσωπικότητες σαν κι αυτή μπορούν να διδάξουν στους ανθρώπους σημαντικά πράγματα. Νιώθω τυχερός που ήμουν εδώ όταν έγινε η ανακοίνωση».
Η εκλογή του Πάπα συνέπεσε με τους πρώτους γύρους του τουρνουά στη Ρώμη, το οποίο διεξάγεται σε απόσταση αναπνοής από το Βατικανό, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, καθώς ο Λέων ΙΔ΄, κατά κόσμον Ρόμπερτ Πρέβοστ, έχει δηλώσει μεγάλος λάτρης του τένις.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Τάξη των Αυγουστινιανών, ο Πάπας είχε πει:
«Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά φίλο του τένις. Από τότε που έφυγα από το Περού δεν είχα πολλές ευκαιρίες να παίξω, και με τη νέα μου θέση δεν μου περισσεύει χρόνος. Ανυπομονώ όμως να επιστρέψω στο γήπεδο».
Ο Λέων ΙΔ΄ είναι ο πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ, με καταγωγή από το Σικάγο, και ανέλαβε πρόσφατα τον ρόλο του Προέδρου του Δικαστηρίου των Επισκόπων, προτού εκλεγεί Πάπας. Η αγάπη του για το τένις και η διακριτική του παρουσία στα αθλητικά δρώμενα, τον καθιστούν ασυνήθιστα «γήινο» πνευματικό ηγέτη.
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, φωτογραφία του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ προβλήθηκε στο κεντρικό scoreboard του Campo Centrale, ενώ σε εξωτερική οθόνη στο Foro Italico μεταδιδόταν ζωντανά η ανακοίνωση της εκλογής του. Σε εκείνη τη στιγμή, ο Τζέικομπ Φέρνλι επικρατούσε του Φάμπιο Φονίνι.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αδερφός του Πάπα είναι οπαδός των Chicago White Sox, δείχνοντας πως η οικογένεια Πρέβοστ έχει έντονο δεσμό με τον αθλητισμό.
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay
- UEFA Ranking: Πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη 10η θέση με την ΑΕΚ και τι σημαίνει


