Συνάντηση Κικίλια με ΠΝΟ: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση με την ΠΝΟ, ώστε τα μείζονα να επιλυθούν άμεσα
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου στα γραφεία της ΠΝΟ.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Α’ υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος Χρήστος Κοντορούχας και ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Capt. Εμμανουήλ Τσικαλάκης. Σύμφωνα με το υπουργείο η ΠΝΟ παρουσίασε αναλυτικά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα, επισήμανε ότι οι σχέσεις του ΥΝΑΝΠ με τα ναυτεργατικά σωματεία θα χαρακτηρίζονται από εντιμότητα και ειλικρίνεια, με πρωταρχικούς στόχους την προαγωγή της ασφάλειας, τη σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών και της εμπορευματικής κίνησης καθώς και την αρμονική συνύπαρξη όλων των φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης
Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει τα ζητήματα που τέθηκαν, ώστε τα μείζονα να επιλυθούν άμεσα, ενώ ταυτόχρονα θα εξεταστούν και τα επιμέρους, προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας.
Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στο σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης, για την αναβάθμιση του οποίου, όπως ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας, ετοιμάζεται νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το ερχόμενο φθινόπωρο, αφού προηγουμένως γίνει σχετική διαβούλευση με την ΠΝΟ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της ναυτιλίας.
- Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας επ΄αόριστον λέει ο υπουργός Ενέργειας Ράιτ
- Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Γροιλανδία: Η κυβέρνησή της θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Ρούμπιο με τους Δανούς αξιωματούχους
- Νέο σοκ για τη Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον – «Γκέλες» και για για Άστον Βίλα (0-0) και Τσέλσι (1-2)
- Πάρμα – Ίντερ 0-2: Ασταμάτητοι οι «νερατζούρι» παρέμειναν στην κορυφή της Serie A
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]

