Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία υπέστη πληγή, που οδήγησε σε μια εθνική τραγωδία στην Κύπρο
«Για να θυμόμαστε πάντα, ότι δεν πρέπει να ξημερώσει ξανά μία τέτοια μέρα στην πατρίδα μας, υπογράμμισε για την επέτειο του πραξικοπήματος ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μήνυμα για την επέτειο του πραξικοπήματος έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας πως «σαν σήμερα, πριν από 58 χρόνια, γράφτηκε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας της Πατρίδας μας».
Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως «η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη ‘πληγή’ η ‘αιμορραγία’ της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία, στην Κύπρο».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, «το πραξικόπημα από τη χούντα των συνταγματαρχών εξελίχθηκε επί μία επταετία σε μεγάλες δοκιμασίες για τον ελληνικό λαό. Η ελευθερία καταπιέστηκε βάναυσα, οι δημοκρατικοί θεσμοί «στραγγαλίστηκαν», η χώρα, που «γεννήθηκε» η Δημοκρατία βρέθηκε μετέωρη στην άβυσσο του δικτατορικού καθεστώτος και των απόλυτων περιορισμών των ανθρώπινων ελευθεριών».
«Δεν πρέπει να ξημερώσει ξανά μία τέτοια μέρα στην πατρίδα μας»
Κατά τον ίδιο, «για αυτό και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την 21η Απριλίου και να σκεφτόμαστε με περίσσια υπευθυνότητα, όταν αποφασίζουμε για το μέλλον μας δίχως να παρασυρόμαστε από ανεύθυνες μειοψηφίες».
Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι «για να θυμόμαστε πάντα, ότι δεν πρέπει να ξημερώσει ξανά μία τέτοια μέρα στην πατρίδα μας, που είναι ικανή να τη γυρίσει δεκαετίες πίσω. Για να κατανοούμε τις μέγιστες έννοιες και αξίες, που πηγάζουν από τη Δημοκρατία και τα αγαθά, που μας προσφέρει με μεγαλύτερο αυτό της Ελευθερίας».
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Φωνάζει ο αρχηγός των γαλάζιων ακρίδων, για να φοβηθούν οι αγρότες»
- Χιλή α λα Τραμπ: Ο ακροδεξιός Χοσέ Αντόνιο Καστ είναι το φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές
- Ποια γυναίκα σου ζητούν να γίνεις σήμερα;
- To NFL επιστρέφει στο Μόναχο
- Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας – Οι παγίδες, η προθεσμία και τα πρόστιμα
- Ο Χενκ Τεν Κάτε αναλαμβάνει το Σουρινάμ με στόχο το Μουντιάλ 2026





