Γενική απεργία σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα
Παλαιστίνιοι σε πολλές πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιούν γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα
Οι Παλαιστίνιοι σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ξεκίνησαν γενική απεργία για να διαμαρτυρηθούν για τον συνεχιζόμενο ισραηλινό πόλεμο γενοκτονίας κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 50.600 ανθρώπους, με θύματα χιλιάδες γυναίκες και παιδιά.
Η απεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Απριλίου και περιλαμβάνει κλείσιμο επιχειρήσεων και δημόσιες διαμαρτυρίες, σηματοδοτώντας μια ένδειξη αλληλεγγύης την Γάζα , η οποία αποτελεί πεδίο σφαγών και ερήμωσης από τον Οκτώβριο του 2023.
Στα κατεχόμενα εδάφη, η Ανατολική Αλ Κουντς, η πόλη της Ραμάλα, οι βόρειες πόλεις Ναμπλούς και Τουλκάρμ και η κεντρική πόλη Αλ Μπιρέχ, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν τις δράσεις διαμαρτυρίας, ακολουθώντας το κάλεσμα διαφόρων παλαιστινιακών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς και της Φατάχ.
«Περπατούσα στην πόλη σήμερα και δεν μπόρεσα να βρω ούτε ένα κατάστημα που να είναι ανοιχτό», δήλωσε στο AFP ο Φάντι Σαάντι, καταστηματάρχης στη Βηθλεέμ.
Τα καταστήματα, τα σχολεία και οι περισσότερες δημόσιες διοικητικές υπηρεσίες ήταν κλειστά σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, την οποία το Ισραήλ κατέχει από το 1967.
Εκκλήσεις για διεθνή δράση
Οι εκκλήσεις για τη γενική απεργία απηχούν τα διεθνή αιτήματα για δράση με στόχο να σταματήσει η γενοκτονική εκστρατεία του Τελ Αβίβ, η οποία απολαμβάνει την αμέριστη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα αιτήματα συμπίπτουν με την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενάντια του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα ήδη από τον Νοέμβριο του 2024.
Σε όλο τον κόσμο, διαδηλωτές και διοργανωτές καταδίκασαν την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, η οποία είδε τις δυτικές χώρες να απέχουν από την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου και άλλων ισραηλινών αξιωματούχων που εμπλέκονται στη γενοκτονία, οι οποίοι θα επισκέπτονταν τις χώρες αυτές.
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!



