Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί 3 και 4 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

Αύριο, Πέμπτη, 3 Απριλίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, κατά το οποίο η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Βορειοατλαντική Συμμαχία. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού (Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα).

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει, επίσης, σε δείπνο εργασίας, σε σύνθεση Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, με προσκεκλημένους την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Kaja Kallas και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andrii Sybiha.

Την Παρασκευή, 4 Απριλίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Kaja Kallas.

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με Φιντάν

Όπως έχει γράψει το in, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Οι δύο Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν αν υπάρχει περιθώριο διεξαγωγής του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο προβλέπεται να γίνει αυτή τη φορά στην Άγκυρα, εντός του Απριλίου, δεδομένων και των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Αρμόδιες πηγές απαντώντας στο αν τελικά θα μπορούσε να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας σε αυτή την χρονική στιγμή σημείωναν ότι οι πιθανότητες θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι 50-50.