Κλείστηκε για 14 Απριλίου το ραντεβού Δένδια – Γάλλου ΥΠΑΜ μετά τη «δυσφορία» για τους METEOR
Στο ραντεβού Δένδια - Λεκορνί θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας
Ήταν 13 Μαρτίου όταν η γαλλική εφημερίδα LA TRIBUNE σε δημοσίευμα της αναφερόταν στις προσπάθειες του γάλλου Υπουργού Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνί να κλείσει μία συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.
Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας τότε οι προσπάθειες Λεκορνί για μία συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ήταν για να δοθούν, μεταξύ άλλων, και εξηγήσεις για το θέμα της πώλησης των Meteor στην Τουρκία, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει δυσφορία στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δένδιας είχε καλέσει στο γραφείο του και την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα, Λοράνς Αουέρ, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του.
Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Στο γαλλικό δημοσίευμα στις 18 Μαρτίου πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαντούσαν με όλο το χρονικό των προσπαθειών για να κλειστεί το ραντεβού Δένδια – Λεκορνί και έκλειναν σημειώνοντας ότι σε επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς το Γάλλο ομόλογο του απευθυνόταν ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να έχουν συνάντηση η οποία θα κανονιστεί μέσω της διπλωματικής οδού.
Κλείστηκε η συνάντηση Δένδια – Λεκορνί
Η ημερομηνία βρέθηκε και ο Λεκορνί θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες του in επίσκεψη στην Αθήνα, για να συναντήσει το Νίκο Δένδια, στις 14 Απριλίου, την Μεγάλη Δευτέρα. Πλην απροόπτου.
Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν οι Meteor, οι φρεγάτες Belh@rra, αλλά και σειρά θεμάτων. Στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι το θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας, μετά και την έκδοση της σχετικής Λευκής Βίβλου από την Κομισιόν.
- Επιστημονική παρέμβαση στον Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442