KIA EV2: Ηλεκτρική επίθεση «από τη βάση»
Η KIA δίνει μέσω ενός πρωτότυπου μια πρώτη γεύση από το νέο, μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα των EV από το 2026
Η κορεατική φίρμα συνεχίζει την επιθετική πολιτική της σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας τα –πολλά– επόμενα βήματά της. Ένα από τα ιδιαιτέρως σημαντικά εξ αυτών θα είναι το EV2 ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ανάμεσα σε crossover και τετραγωνισμένο hatchback το οποίο, όπως υπαγορεύει το μικρό του μέγεθος, θα διατεθεί και στην Ευρώπη με ορίζοντα το 2026.

Επί του παρόντος, το EV2 συστήνεται μέσω ενός πρωτοτύπου με αρκετά προσγειωμένη σχεδίαση αλλά ως concept, και κάποιες ελευθερίες, όπως προδίδει η απουσία δεύτερων κολώνων και οι αντίστροφα ανοιγόμενες πίσω πόρτες. Αυτό που επίσης αναμένεται να αλλάξει στην έκδοση παραγωγής είναι το λιτό εσωτερικό του μοντέλου που θα υιοθετήσει ένα layout ανάλογο των νεότερων KIA, διατηρώντας πάντα έναν αριθμό φυσικών διακοπτών του προς όφελος της χρηστικότητας.

Στα στοιχεία του concept συγκαταλέγεται επίσης μια ιδιάζουσα δυνατότητα αναδίπλωσης και κύλισης των πίσω καθισμάτων που δημιουργεί χώρο για την αντίστοιχη κύλιση των μπροστινών καθισμάτων καθώς και αποσπώμενα, φορητά ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εκτός αυτοκινήτου. Την εξίσωση συμπληρώνουν η πανοραμική ηλιοροφή και τα χωρίσματα του χώρου αποσκευών τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν προαιρετικές επιλογές και στην έκδοση παραγωγής.

Προς το παρόν οι Κορεάτες δεν δημοσιοποιούν στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου ωστόσο συγκρατήστε δύο «δεδομένα». Το πρώτο είναι ότι το EV2 θα ανήκει στο B-Segment και ότι, όπως επιβάλλει η λογική, θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το EV3 υιοθετώντας μικρότερο μέγεθος από τα 4,3 μ. μήκους του ήδη γνωστού μοντέλου.

Επίσης, χρήσιμο είναι να γνωρίζει κανείς ότι η KIA έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να διευρύνει περαιτέρω προς τα κάτω την ηλεκτρική γκάμα της, αντικαθιστώντας το Picanto με ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που «μοιραία» θα υιοθετήσει τα διακριτικά EV1, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για αυτό.

- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
- Low Productivity and the Investment Gap: “Thorns” for the Greek Economy
- Όπλα ή ψωμί; – Ο «στρατός των ονείρων» του Τραμπ και το «ψαλίδισμα» του κοινωνικού κράτους
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/4): Δράση με Ευρωλίγκα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου
- ΗΠΑ: Η οργάνωση HALC πιέζει για αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας με φόντο τις θρησκευτικές ελευθερίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442