Πέθανε ο θρυλικός Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι
Ο Σπάσκι ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο Ρώσος σκακιστής Μπορίς Σπάσκι, ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Εμίλ Σουτόφσκι.
Γεννηθείς στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη), ο Σπάσκι πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 1978.
Η κορυφαία αναμέτρηση του αιώνα
Ήταν ο 10ος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού – τίτλο τον οποίο κατείχε από το 1969 έως το 1972 όταν ηττήθηκε από τον Αμερικανό Μπόμπι Φίσερ στο Ρέικιαβικ σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε «κορυφαία του αιώνα».
«Γενιές σκακιστών έχουν μελετήσει και μελετούν ακόμη το παιχνίδι του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αντρέι Φιλάτοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, συμπληρώνοντας ότι είναι «τεράστια απώλεια για τη χώρα».
- Υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ: Κίνημα… χωρίς κινηματίες!
- Λαμία: 27χρονη μητέρα τριών παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο
- Ο Κομπανί δεν έχει τερματοφύλακες – Η Μπάγερν «ξέμεινε» και ετοιμάζει 16χρονο για το Champions League
- Γιατί η πρόσβαση στην αντισύλληψη παραμένει άνιση στην Ευρώπη
- Ελληνικός Ποιμενικός: Πολύτιμος «σύμμαχος» της ελληνικής κτηνοτροφίας και της συνύπαρξης με την άγρια ζωή
- Loud Budgeting: Όταν το «δεν έχω λεφτά» έγινε η πιο απελευθερωτική δήλωση της εποχής μας







