Ουκρανία: Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, λέει ο Ζελένσκι
«Πιθανώς θα είναι πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο. Βέβαια, σε κάθε δύσκολη κατάσταση έχεις μια ελπίδα. Αλλά θα έχουμε μικρές πιθανότητες επιβίωσης χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ», παραδέχεται ο Ζελένσκι.
Η Ουκρανία έχει μικρές πιθανότητες επιβίωσης στον πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC «Meet the Press» και τη δημοσιογράφο Κρίστεν Γουέλκερ (στη φωτογραφία από το Χ, επάνω, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι).
«Σε κάθε δύσκολη κατάσταση έχεις μια ελπίδα. Αλλά θα έχουμε μικρές πιθανότητες επιβίωσης» χωρίς τις ΗΠΑ
«Πιθανώς θα είναι πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο. Βέβαια, σε κάθε δύσκολη κατάσταση έχεις μια ελπίδα. Αλλά θα έχουμε μικρές πιθανότητες επιβίωσης χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ», λέει ο Ζελένσκι σε απόσπασμα της συνέντευξης που είδε το φως της δημοσιότητας. Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου της Ουκρανίας θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.
Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και συμφώνησαν να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Εγγυήσεις ασφαλείας»
Χθες Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, είχε σύντομο τετ α τετ με τον Ζελένσκι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.
Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θέλει «εγγυήσεις ασφαλείας» και ένα κοινό ειρηνευτικό σχέδιο με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, προτού ξεκινήσει συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου (περισσότερα εδώ).
- Βέροια: Αγριος ξυλοδαρμός 24χρονης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Δραματική έκκληση για πληροφορίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
