Σε συναγερμό οι αρχές στην Αυστρία – Οι χοροί της Βιέννης, στόχος τζιχαντιστικής απειλής, λέει η αστυνομία
Η παράδοση των χορών παραμένει πολύ ζωντανή στην Αυστρία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χορεύουν βαλς κάθε χρόνο με τη συνοδεία κλασικής μουσικής
Η αστυνομία στην Αυστρία επιβεβαίωσε την Τετάρτη (15/1) ότι οι διάσημοι χοροί της Βιέννης αποτελούν στόχο τζιχαντιστικής απειλής και πως οι σημαντικότεροι διεξάγονται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
«Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διανέμουν τακτικά στο Διαδίκτυο μηνύματα με τα οποία καλούν σε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης», σημειώνει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Και τονίζει πως «μέσα σε ένα από αυτά τα μηνύματα, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσκληση για την ανάληψη δράσης, η εποχή των βιεννέζικων χορών αναφέρθηκε δίπλα σε πολλές εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη».
Οι δυνάμεις της τάξης στην Αυστρία υπενθύμισαν ότι έχουν επεξεργαστεί «τυποποιημένες διαδικασίες που ήδη εφαρμόζονται για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πρωτεύουσα, οι οποίες θα εφαρμοστούν επίσης κατά τη διάρκεια των μεγάλων χορών».
Στην ανακοίνωση δεν δίνονται διευκρινίσεις ως προς τα μέτρα αυτά, για λόγους ασφαλείας.
Σε κατάσταση συναγερμού η Αυστρία από το 2023
Η Αυστρία είναι επίσημα σε κατάσταση συναγερμού ήδη μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.
Τον Δεκέμβριο, η αστυνομία της Βιέννης ενίσχυσε την παρουσία της στις χριστουγεννιάτικες αγορές μετά μια επίθεση στη Γερμανία στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200.
Το 2020, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών στη Βιέννη.
Η παράδοση των χορών παραμένει πολύ ζωντανή στην Αυστρία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χορεύουν βαλς κάθε χρόνο με τη συνοδεία κλασικής μουσικής.
Ο διάσημος Χορός της Όπερας της Βιέννης πραγματοποιείται στις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης – Επικεφαλής ο Μπερίσα
- Σασουόλο – Βερόνα 3-0: Την… έσπρωξε στην Serie B
- Με ομάδα έμπειρων, αλλά και νέους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα η Ελλάδα – Στην αποστολή ο Τεντόγλου
- Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται – Είχε πάει για ψάρεμα στις εκβολές του Γλαύκου
- Η Λάιζα Μινέλι ερωτεύτηκε σφοδρά τον Σκορσέζε και αποφάσισε να κόψει τα ναρκωτικά λόγω Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Eurobank: Επιμονή του πληθωρισμού στην Ελλάδα

