Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Νέα έρευνα για την ταυτότητά του ζητά απόγονος θύματος
Τα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη το 1888 σκόρπισαν τρόμο στο Λονδίνο - Μέχρι σήμερα, η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο
Μια απόγονος ενός από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη ζητά να πραγματοποιηθεί νέα έρευνα, καθώς οι τελευταίες αναλύσεις γενετικού υλικού γεννούν υποψίες και εικασίες για την ταυτότητα του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου.
Τα αποτρόπαια εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη το 1888 σκόρπισαν τρόμο στη φτωχογειτονιά του Γουαϊτσάπελ, στο ανατολικό Λονδίνο. Μέχρι σήμερα, η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο. Έχουν διατυπωθεί, χωρίς απτές αποδείξεις, διάφορες θεωρίες και έχουν αναφερθεί τα ονόματα δεκάδων υπόπτων, ακόμη και μελών της βασιλικής οικογένειας και πρωθυπουργών.
Το 2014 ωστόσο, ο Βρετανός συγγραφέας, Ράσελ Έντουαρντς, δήλωσε ότι έλυσε το μυστήριο, χάρη στο DNA που βρέθηκε σε ένα σάλι, στο σημείο όπου σκοτώθηκε το τέταρτο θύμα, η Κάθριν Έντοους, στις 30 Σεπτεμβρίου 1888.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ονομαζόταν Άαρον Κοσμίνσκι και ήταν ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία που εργαζόταν ως κουρέας. Ο Κοσμίνσκι ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους και σε προηγούμενες έρευνες. Ένας αστυνομικός είχε μαζέψει το σάλι και το έδωσε στη γυναίκα του. Εκείνη όμως αρνήθηκε να το φορέσει και το άφησε έτσι όπως ήταν, μέσα σε ένα κουτί. Αργότερα, το σάλι κατέληξε στο Μουσείο Εγκληματολογίας της Σκότλαντ Γιαρντ.
Η Κάθριν Έντοους ήταν μια γυναίκα 46 ετών που εκδιδόταν περιστασιακά. Ο δολοφόνος της έκοψε το λαιμό και της χάραξε το πρόσωπο. Ο Ράσελ Έντουαρντς, με τη στήριξη της Κάρεν Μίλερ, απογόνου της Κάθριν Έντοους, ζήτησε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία.
Η απόγονος ζητά να ταυτοποιηθεί ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης
Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης «γράφτηκε στην Ιστορία ως διάσημο πρόσωπο» υπογράμμισε η Μίλερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail. Και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος ξεχνά ότι τα θύματα δεν δικαιώθηκαν. Τώρα, έχουμε ανάγκη αυτήν την έρευνα για να κατονομάσουμε και νομικά τον δράστη».
Ο Κοσμίνσκι γεννήθηκε στην Κλοντάβα της κεντρικής Πολωνίας το 1865. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο ανατολικό Λονδίνο τη δεκαετία του 1880 και ζούσε κοντά στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, κοντά στις αποβάθρες του λιμανιού. Η εικασία του Έντουαρντς είχε επικριθεί αμέσως μόλις διατυπώθηκε.
Το 2023 η τρισεγγονή ενός αστυνομικού που είχε ερευνήσει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη διαβεβαίωσε ότι ανακάλυψε την ταυτότητά του. Υποστήριξε ότι ο κατά συρροή δολοφόνος ήταν ο Χάιαμ Χάιαμς, ένας κατασκευαστής πούρων, επιληπτικός και αλκοολικός, που μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές.
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)



