Η Νέα Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις
Η Νέα Αριστερά για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Ανθρώπου.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε δύο αποφάσεις του που εκδόθηκαν την Τρίτη, δέχθηκε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί συστηματική πολιτική επαναπροωθήσεων προσφύγων από τον Εβρο και τα νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία.
Η ως άνω κρίση στηρίχθηκε σε πολυάριθμες εκθέσεις τόσο διεθνών οργανισμών (της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, λοιπών οργάνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης) όσο και Ελληνικών ανεξάρτητων φορέων και οργανισμών (του Συνήγορου του Πολίτη και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), οι οποίοι διαπιστώνουν μια συστηματική πρακτική επαναπροωθήσεων εκ μέρους οργάνων του Ελληνικού κράτους τόσο από τον ποταμό Έβρο, όσο και από τα νησιά του Αιγαίου, απ΄όπου γενικεύθηκε και έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις από το Μάρτιο του 2020 και εφεξής.
Η Νέα Αριστερά για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Ανθρώπου σχετικά με την πολιτική των επαναπροωθήσεων από την Ελληνική κυβέρνηση
Ταυτόχρονα το Δικαστήριο διαπίστωσε την αναποτελεσματικότητα του δικαστικού ελέγχου των σχετικών καταγγελιών, όσο επίσης και τη δημιουργία ενός εχθρικού περιβάλλοντος απέναντι στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των προσφύγων.
«Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»
«Δυστυχώς οι σχετικές καταγγελίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, ενώ οι σχετικές πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές πέρα από το δικαίωμα στο άσυλο, το οποίο συστηματικά καταπατείται», σχολιάζει η Νέα Αριστερά και καλεί την κυβέρνηση:
«-να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία,
-να σεβαστεί το δικαίωμα στο άσυλο
-να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει πρακτικές που τη θέτουν σε κίνδυνο
-να σταματήσει τις πρακτικές ποινικοποίησης και παρενόχλησης των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών».
- Εύκολο απόγευμα για τη Λίβερπουλ (2-0) – Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι (2-0)
- Συνελήφθη 30χρονος που έκλεψε κινητό τηλέφωνο 74χρονου στο Μετρό – Ζητούσε 100 ευρώ για να το επιστρέψει
- Ερντογάν: «Η ειρήνη δεν είναι μακριά» – Πρόταση για «περιορισμένη εκεχειρία»
- Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 κρατούμενοι μετά την άρση κυρώσεων των ΗΠΑ – Και ηγέτες της αντιπολίτευσης
- Η Google αφαιρεί βίντεο με χαρακτήρες της Disney που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη
- Bundesliga: Στην τετράδα με τεσσάρα η Χόφενχαϊμ (4-1) – Τρίποντο για την Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη (3-1)






