Άγκυρα: Πάνω από 30.000 Σύροι επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία τις τελευταίες 17 ημέρες
Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα άνω των 900 χιλιομέτρων με τη Συρία - Οι τουρκικές αρχές ελπίζουν στην επιστροφή μεγάλων ομάδων προσφύγων
Πάνω από 30.000 Σύροι πρόσφυγες πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία τους τις τελευταίες 17 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν για (τη Συρία) σε 17 ημέρες είναι 30.663. Αυτή η ροή δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο υπουργός στο ιδιωτικό τουρκικό κανάλι TGRT.
Ένας προηγούμενος αριθμός που ανακοινώθηκε από τις τουρκικές αρχές έκανε λόγο για «περισσότερους από 25.000» επαναπατρισμούς Σύρων από την Τουρκία τις δύο εβδομάδες από την πτώση του του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Το γενικό μας προξενείο θα ανοίξει στο Χαλέπι σε λίγες μέρες. Ανοίγουμε ένα γραφείο διαχείρισης μετανάστευσης. Εδώ έχουν γεννηθεί παιδιά, έχουν γίνει γάμοι, διαζύγια, θάνατοι. Λαμβάνουμε μέτρα για να καλύψουμε τις ανάγκες τους», είπε ο υπουργός Αλί Γερλίκαγια.
Σχεδόν 3 εκατ. Σύροι στην Τουρκία
Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα άνω των 900 χιλιομέτρων με τη Συρία. Εξακολουθεί να υποδέχεται στο έδαφός της περίπου 2,92 εκατομμύρια Σύρους που εγκατέλειψαν τον πόλεμο που κατέστρεψε τη χώρα τους από το 2011.
Οι τουρκικές αρχές ελπίζουν στην επιστροφή μεγάλων ομάδων προσφύγων στη Συρία. Ο στόχος είναι να μετριαστούν τα έντονα αντισυριακά αισθήματα στον πληθυσμό, θα επιτρέψουν επίσης σε ένα μέλος από κάθε οικογένεια προσφύγων να ταξιδέψει στη Συρία και να επιστρέψει τρεις φορές μέχρι την 1η Ιουλίου 2025 προκειμένου να προετοιμαστούν για την επανεγκατάστασή τους.
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αντικαθιστά και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Μαλιούκ
- HELLO!: Ο Αντρέας Γεωργίου μας συστήνει την οικογένειά του
- ΠΑΣΟΚ: Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να απομονώσουν τον Πρωθυπουργό και την παρέα του πριν γίνουν μοιραίοι για τη χώρα
- Novartis: Πήρα βραβείο για όσα κατέθεσα από τις αμερικανικές αρχές, είπε στην απολογία της η Μαρία Μαραγγέλη
- Ρήξη Τζόκοβιτς με την Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA)
- Ο κρητικός οίνος συναντάει το πνεύμα του Ζορμπά: Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνει Ημέρα Τυφλής Γευσιγνωσίας





