Τραμπ: Επέλεξε νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιταλία – Επιχειρηματίας με ρίζες από τη Σικελία
O Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε έναν επιχειρηματία για νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιταλία, ο οποίος έχει ρίζες από τη Σικελία
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον νέο πρέσβη που θα εκπροσωπήσει την χώρα του στην Ιταλία. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Τίλμαν Φερτίτα, ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ των Χιούστον Ρόκετς.
Η νέα επιλογή
«Πρόκειται για έναν σημαντικό επιχειρηματία, ο οποίος ίδρυσε και ανέπτυξε μια από τις σημαντικότερες εταιρίες του τομέα αγοραπωλησίας ακινήτων και της διασκέδασης. Προσέφερε εργασία σε πάνω από πενήντα χιλιάδες Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Τραμπ.
Ο Φερτίτα είναι πενήντα επτά ετών, γεννήθηκε στο Τέξας και η συνολική του περιουσία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει ιταλικές ρίζες -πιο συγκεκριμένα από το νησί της Σικελίας- και οι επιχειρήσεις του επεκτείνονται από τον τομέα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, μέχρι τα καζίνο και τα οργανωμένα πάρκα διασκέδασης. Όταν ήταν μαθητής, μετά το σχολείο βοηθούσε τον πατέρα του στο οικογενειακό εστιατόριο ψαρικών. Στο παρελθόν, στήριξε οικονομικά τόσο της προεκλογικές εκστρατείες των ρεπουμπλικανών, όσο και των δημοκρατικών.
Ο Τίλμαν Φερτίτα
Ο γεννημένος στο Τέξας είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από συμμάχους και δωρητές του Τραμπ που επιλέχθηκαν ως Ευρωπαίοι απεσταλμένοι, αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν προηγούμενη πολιτική εμπειρία. Συμμετέχει στους επίσης δισεκατομμυριούχους Γουόρεν Στίβενς και Τομ Μπάρακ ως υποψήφιους πρεσβευτές για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, καθώς και στον συγγενή του Τραμπ Τσαρλς Κούσνερ και στη σύμμαχο Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως υποψήφιους απεσταλμένους για τη Γαλλία και την Ελλάδα.
Όπως και ο Τραμπ, ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς έχει επίσης ριάλιτι, καθώς πρωταγωνιστεί στην εκπομπή του CNBC «Billion Dollar Buyer». Νωρίτερα το Σάββατο, ο Τραμπ επέλεξε επίσης τον παραγωγό του «The Apprentice» Μαρκ Μπέρνετ για να υπηρετήσει ως ειδικός απεσταλμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»
- Σέμνη Καρούζου: Ένα μικρό «ευχαριστώ» διά χειρός Μανόλη Ανδρόνικου
- Νιγηρία: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας οργάνων μετά από φρικιαστική ανακάλυψη σε αστυνομική έφοδο






