Σέρρες: Επιτήδειοι έταζαν δήθεν διορισμούς στο Δημόσιο – Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστα θύματα
Επιτήδειοι στις Σέρρες κατάφεραν να εξαπατήσουν πολίτες, τάζοντάς τους δήθεν διορισμούς στο δημόσιο με το πρόσχημα ότι είχαν «υψηλές» διασυνδέσεις
Χιλιάδες ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν επιτήδειοι στις Σέρρες, υποσχόμενοι δήθεν διορισμούς στο δημόσιο, αναφέροντας ψευδώς ότι είχαν «υψηλές» διασυνδέσεις.
Λεία χιλιάδων ευρώ από την απάτη στις Σέρρες
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 140.000 ευρώ απέσπασαν από ανυποψίαστα θύματα τρεις επιτήδειοι που, μεταξύ άλλων, έταζαν διορισμούς στο Δημόσιο ή σε ΟΤΑ, επικαλούμενοι ανύπαρκτες γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους, τα οποία θα μπορούσαν, δήθεν, να προσφέρουν όσα ανέφεραν. Τη δράση τους αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Σερρών, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες θυμάτων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο άντρες, 54 και 65 ετών, και μία 56χρονη (όλοι Έλληνες), που σύμφωνα με τη δικογραφία δρούσαν από το καλοκαίρι του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2023 σε διάφορες περιοχές του νομού Σερρών. Συνολικά κατηγορούνται για 22 περιπτώσεις απάτης και άλλες 5 σε απόπειρα (είτε από κοινού, είτε ανά δυάδες, είτε κατά μόνας), αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι κάλπικες υποσχέσεις των δραστών
Εκτός από διορισμούς, υπόσχονταν -έναντι χρηματικής αμοιβής- να μεσολαβήσουν για την επίλυση διαφορών με το ελληνικό Δημόσιο ή για ένταξη σε προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης κ.ά., κάνοντας πάντα επίκληση στις υποτιθέμενες διασυνδέσεις με άτομα «κλειδιά» του πολιτικού βίου ή της δημόσιας διοίκησης.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.
- Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες – «Μη ασφαλές περιβάλλον διαλόγου» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη
- Ο ειδικός όρος του Μέσι με την ‘Ιντερ Μαϊάμι και το διπλό σενάριο για Μπαρτσελόνα
- LIVE: Aταλάντα – Ίντερ
- Sentimental Value – Μια κομψή, ψυχρή ταινία για όσους «φτιάχνουν ταινίες»
- Σπουδαία διάκριση για τη Φωτεινή Τριχά: Αναδείχτηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα – Απεγκλωβίστηκαν άτομα

