Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες πάντα «πλημμύρισαν» το αεροδρόμιο της πόλης
Τα πάντα θεωρούνται η ανεπίσημη εθνική μασκότ της Κίνας - Το Χονκ Κονγκ στοχεύει να τονώσει την οικονομία του
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου χιλιάδες γλυπτά πάντα θα υποδέχονται τους κατοίκους και τους τουρίστες του Χονγκ Κονγκ.
Τα περίπου 2.500 εκθέματα παρουσιάστηκαν σήμερα (2/12) στο αεροδρόμιο της πόλης κατά την έναρξη της έκθεσης με τίτλο «PANDA GO!». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση του Χονγκ Κονγκ.
Τα γλυπτά πρόκειται να εκτεθούν δημοσίως στη Λεωφόρο των Αστέρων στο Tsim Sha Tsui, μια δημοφιλή εμπορική περιοχή, ενώ μέσα στο μήνα αναμένεται να εκτεθούν σε τρία ακόμα σημεία.
Τα πάντα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, πηγή: brandhongkong
Ο ενθουσιασμός στο Χονγκ Κονγκ
Ο ενθουσιασμός για τα συγκεκριμένα ζωάκια έχει αυξηθεί στη χώρα από τότε που γεννήθηκαν δύο μικρά πάντα σε ένα τοπικό θεματικό πάρκο. Τα μικρά πάντα γεννήθηκαν τον Αύγουστο από τη Γινγκ Γινγκ, τη γηραιότερη μαμά πάντα στον κόσμο και αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στο κοινό από τον Φεβρουάριο.
Τα γλυπτά —κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα βαρέλια από καουτσούκ και ρητίνες— θα εκτεθούν, μεταξύ άλλων, στο Ocean Park. Εκεί ζουν τα δίδυμα μωρά, οι γονείς τους και δύο άλλα πάντα που δωρίστηκαν από το Πεκίνο φέτος.
Τα πάντα θεωρούνται η ανεπίσημη εθνική μασκότ της Κίνας και το Χονκ Κονγκ στοχεύει, με αυτόν τον τρόπο, να τονώσει την οικονομία του, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ασίας.
Χιλιάδες πάντα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, πηγή: brandhongkong
Tο πρόγραμμα δανείων της χώρας, μάλιστα, σε ζωολογικούς κήπους του εξωτερικού λειτουργεί συχνά ως εργαλείο διπλωματίας για το Πεκίνο. Οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας του Χονγκ Κονγκ ελπίζουν να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών, παρόλο που η φροντίδα των ζώων είναι δαπανηρή.
Οι αξιωματούχοι έχουν ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα των πάντα και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε αυτό που ορισμένοι νομοθέτες έχουν ονομάσει «οικονομία των πάντα».
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία


