Κακοκαιρία Bora: Μήνυμα 112 για εκκένωση του Κοντιά στην Λήμνο λόγω υπερχείλισης φράγματος
Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν τον οικισμό του Κοντιά και να μετακινηθούν προς Μύρινα λόγω της κακοκαιρίας Bora.
Oι κάτοικοι της Λήμνου έχουν κληθεί με μήνυμα του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό του Κοντιά, λόγω της κακοκαιρίας Bora που έχει πλήξει το νησία.
Σύμφωνα με το μήνυμα ο λόγος είναι η υπερχείλιση του φράγματος στην περιοχή.
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς την πρωτεύουσα της Λήμνου, Μύρινα.
🌊🇬🇷 Today, An aerial view shows flooding in Myrina, Lemnos, Greece, where a person has died (November 30, 2024). https://t.co/I6D7NtHter pic.twitter.com/GPph3P0wF3
— Weather monitor (@Weathermonitors) November 30, 2024
Ανθρώπινες απώλειες
Νωρίτερα, νεκρός εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ένας 57χρονος άνδρας.
Ο άτυχος άντρας αναζητούταν από την οικογένειά του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την εκδήλωση της κακοκαιρίας το πρωί του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα όταν έμεινε το αυτοκίνητό του στις λάσπες, πήγε στα 200 μέτρα στη στάνη του να πάρει το τρακτέρ του και να τραβήξει το αυτοκίνητο.
Στη διαδικασία να δέσει το τρακτέρ με το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου.
Νωρίτερα είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα το οποίο είχε ντελαπάρει.
Μέσα βρέθηκαν το μπουφάν του και το κινητό του τηλέφωνο. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός ο 57χρονος μέσα στο ρέμα.
Σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσης #σορού άνδρα εντός χειμάρρου, συνεπεία παράσυρσής του από ορμητικά νερά, στην περιοχή Κοντιάς Λήμνου. Επιχειρούν 10 #πυροσβεστες με 3 οχηματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 30, 2024
Στην συνέχεια, υπήρξε νέα δυσάρεστη είδηση από το νησί της Λήμνου, όπου βρέθηκε νεκρός και δεύτερος άνδρας στην περιοχή του Κοντιά.
Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε ενώ καθάριζε την οικία του, κοντά στον χείμαρρο που ξεχείλισε στις 30 Νοεμβρίου από τις ισχυρές καταιγίδες που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Bora, σύμφωνα με το limnosreport.gr.
- Ιράν: Η ηγεσία του «έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», κατά τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας
- Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» έχει ήδη εξαπολύσει περισσότερα πλήγματα από όσα ο Μπάιντεν συνολικά
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones προκαλεί ζημιές σε διαμερίσματα και πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση
- Ο Τραμπ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο
- Ιράν: Κατηγορεί τον Τραμπ ενθαρρύνει την πολιτική αποσταθεροποίηση και υποκινεί τη βία
